Rak dojk je pri Slovenkah najpogostejša oblika raka, za katero vsako leto zboli več kot 1300 žensk, pa tudi do 10 moških. Prav zato je še toliko pomembnejša preventiva, predvsem v obliki aktivnega življenjskega sloga, rednega mesečnega samopregledovanja, odzivanja na vabila na preventivne presejalne programe ter uživanja uravnotežene in zdrave prehrane.

Z izborom hrane izberemo tudi naše počutje

Zdravo prehranjevanje je eden najbolj bistvenih preventivnih ukrepov in sestavni del zdravega življenjskega sloga. Skupaj z redno telesno dejavnostjo tvori temelj našega zdravja, saj pomaga vzdrževati normalno delovanje telesa, pomaga zmanjšati tveganje za razvoj bolezni ter izboljša naše splošno počutje. 

2019 09 Hofer Roza oktober PR materiali RGB3[2]
Getty Images

Jabolka in šampinjoni - popoln par z dobrim namenom

Sestavni del zdrave in uravnotežene prehrane, ki je ključnega pomena tako za splošno zdravje kot učinkovito preventivo, so tudi jabolka in šampinjoni.

Šampinjoni so ena izmed najbolj vsestransko uporabnih gob. S svojim prijetnim in blagim okusom ter nezahtevno pripravo se podajo številnim jedem. Kot odličen vir antioksidantov, vitaminov (predvsem vitamina D) in mineralov pa naj bi pripomogli h krepitvi imunskega sistema in uravnavanju presnove.

2019 09 Hofer Roza oktober PR materiali RGB3[2]
HOFER

Jabolka naj bi veljala za najbolj priljubljeno sadje na svetu. Povsem upravičeno, saj so bogata z antioksidanti ter vsebujejo tako prehranske vlaknine kot vitamina A in C. Njihova hranilnost in vsestranska uporabnost ugajata skoraj vsakemu okusu, s svojo sočnostjo pa v sive jesenske dni prinašajo svežino in okus poletja.

Vendar jabolka in šampinjoni niso le del sveže in raznolike prehrane, temveč tudi zdrava dopolnitev vsakodnevnega jedilnika.

V oktobru pa lahko z njihovo izbiro naredite nekaj dobrega tudi za druge - za vsak roza paket jabolk in/ali šampinjonov, kupljenih meseca oktobra, bo HOFER namreč 10 centov namenil slovenskemu združenju za boj proti raku dojk Europa Donna

Pomembnost zdravih življenjskih navad 

Projekt Roza oktober pri HOFERju izvajajo že 4. leto in ob tem svoje zaposlene ter kupce aktivno opominjajo na pomen samopregledovanja in preventive. Lansko leto so s pomočjo svojih kupcev slovenskem združenju Europa Donna namenili 8.755 evrov, v treh dosedanjih akcijah pa skupno že več kot 20.000 evrov.

»Skrb za zdravje mora ostati prioriteta skozi vse dni v letu, ne zgolj oktobra,« so prepričani pri HOFERju, zato želijo z oktobrskimi aktivnostmi svoje zaposlene in kupce spodbuditi k zdravim življenjskim navadam.