Zdravje

Meso – kaj bi brez njega?

Oglasno sporočilo
1. 6. 2019, 12.07
Posodobljeno: 27. 6. 2019, 08.47
Deli članek:

Gospodinje so izpostavljene odgovornosti, da na krožnikih svojih dragih postrežejo z okusno in zdravo hrano. Obrok mora biti, uravnotežen, seveda, sicer lahko pride do zapletov z zdravjem, ki življenje, ob službi, možu in otrocih lahko še dodatno zaplete.

Pravzaprav je včasih težko presoditi, kaj bi. Po vsem, kar prebirajo, bi vsi morali prenehati jesti meso, še zlasti rdeče, pa kaj ko se mož namrdne če na mizi ni kaj mesnatega, mali potegne z njim, hčerka pa vas vprašujoče gleda, komu bi se pridružila. Kot človek, ki ga okoliščine ne zmedejo kar tako, gospodinje vedno najdejo novo pot.

»Po novem« možev zrezek prekrijejo s šopki sveže oprane, ali pa tudi kuhane zelenjave in nekaj krompirčka, za sladico je največkrat sadje. To ponudijo tudi za malico, če nimajo časa, da bi pripravile trendovski smoothie. Mali, seveda, ni niti pomišljal in je zadovoljno sledil očetovemu zgledu, hčerke pa skrbne mame običajno prepričajo z razlago, da ob mesnem obroku zelenjava in sadje predstavljajta najboljši približek uravnotežene prehrane. Da je vse domače in ni prišlo od daleč, se seveda razume.