Zdravje

Nepogrešljiva začimba, ki paše v prav vsak lonec

Oglasno sporočilo
1. 6. 2019, 12.48
Posodobljeno: 8. 7. 2019, 13.42
Deli članek:

Luštrek ali ''rastlina Vegeta,'' je začimbna rastlina s simpatičnim imenom, ki hrani da prefinjen okus, saj se odlično ujema z vsemi vrstami zelenjave in vrhunsko dopolni vsako drugo začimbo.

Promocijsko gradivo
Pravilno izbrane začimbe kakovostno oplemenitijo prav vsako jed.

Začimbnica s simpatičnim imenom – Luštrek, izhaja iz zahodne Azije in južne Evrope, in sicer že iz rimskih časov. V davni preteklosti se je uporabljal celo za izdelavo ljubezenskih napojev, znano pa je, da so ga sadili v samostanskih vrtovih, zato je luštrek znan tudi kot rastlina redovnikov.

Promocijsko gradivo
Začimbnica z zanimivim imenom je vsestranska, ima pa tudi veliko blagodejnih učinkov.

Pred kratkim se je ta slovita začimba pridružila tudi bogati ponudbi Maestro začimb. 

Aromatična začimba, ki jo lahko uporabimo povsod

Ker se izjemno dobro obnese v kuhinji, ste lahko prepričani, da vas bo Maestro luštrek spremenil v pravo kulinarično zvezdo. Dodate ga lahko v namaze, juhe, omake – zagotovo vas ne bo razočaral, saj je po okusu izjemno podoben vegeti in med drugim celo predstavlja tudi eno najpomembnejših sestavin izdelka Vegeta Natur.

Promocijsko gradivo
Novost Maestro ponudbe: LUŠTREK!

Maestro začimbe so že več desetletij navdih za ustvarjanje v kuhinji. Začimbe, dišavnice in drugi dodatki jedem so neprecenljiva skrivnost vsake gospodinje, saj rojevajo pestrost in bogatost okusa.

Po večini ga koristimo prav za mesne, ribje in zelenjavne juhe, pa tudi omake, raguje in enolončnice, odličen pa je tudi s korenovkami, kot sta korenje in zelena, pa z gobami, stročnicami, paradižnikom in krompirjem. Tako ga lahko potresemo tudi po kuhanem krompirju ali pa dodamo v solatne prelive, saj bo neverjetno obogatil okus.

Ponaša se s številnimi blagodejnimi značilnostmi

Luštrek spodbuja izločanje težkih kovin iz telesa, zato ga je priporočljivo uživati predvsem takrat, ko se postimo. Obenem blagodejno vpliva tudi na reševanje težav z nečisto in težavno kožo.

dreamstime
Luštrek je vsestranska začimba, ki izvrstno oplemeniti prav vsako jed.

Preizkusite ga v poletni korenčkovi juhi

Sestavine za 4 osebe: 5 g masla, 1 čebulo, 500 g korenčka, 1 l jušne osnove, približno 1 žlico Maestro luštreka, 50 g kisle smetane, sol, poper, muškatni oreh.

Dreamstime
Luštrek je nepogrešljiva začimba v kulinariki, ki jo lahko uporabimo povsod.

Priprava: čebulo sesekljamo in zlato prepražimo na maslu. Dodamo naribano korenje in zalijemo z jušno osnovo. Pustimo, da zavre. Med vrenjem dodamo luštrek, po potrebi solimo in popramo. Pustimo, da vre tako dolgo, da se korenje zmehča. Potem juho pretlačimo, po potrebi solimo in popramo ter dodamo muškatni oreh. Na koncu vmešamo še kislo smetano. Okrasimo lahko z nekaj kapljicami bučnega olja.