Kozmetika

Agresivni izdelki povzročijo mozolje

ud
12. 9. 2017, 21.15
Deli članek:

Zlasti izpostavljene dele telesa, obraz in roke, je na hladnejše mesece treba pripraviti že zdaj, saj se boste le tako izognili nevšečnostim, kot sta razpokana koža ter suha in pordela polt.

Profimedia
Posebno pozornost namenite čiščenju, osnovnemu koraku lepotne rutine.

Posebno pozornost namenite čiščenju, osnovnemu koraku lepotne rutine. In če ne veste, kako bi si temeljito očistili kožo obraza, do globin, vam pomagamo mi – z nasveti, kako za svoj tip kože izbrati najprimernejše čistilno sredstvo.

Trda mila

Oljna čistila

Z lahkoto odstranjujejo tudi tiste obloge na koži, ki jim običajna čistila na vodni osnovi niso kos. Nanesite dve brizgi olja iz pumpice, podrgnite z robčkom in sperite.

Če se le da, se držite pravila, da so trda mila za čiščenje kože prepovedana. In sicer ker so narejena iz grobih detergentov, ki s kože počistijo vse (kar je slabega in kar je dobrega).

Peneča se čistila

Peneča se čistila (v gelu ali kremni obliki) prav tako precej izsušijo kožo, zato boste po njih segali, le če imate mastno kožo, nikakor pa ne, če je koža razdražena ali suha. Potrebujete le majhno količino takšnega čistila, da si očistite celoten obraz.

Nepeneča se čistila

Običajno so v obliki gela ali losjona in so primerna za ljudi z občutljivo, suho ali k ekcemom nagnjeno kožo. So bolj blaga, zato z njimi težje odstranimo ličila ali sončno kremo. Speremo jih z vodo ali preprosto obrišemo s kozmetičnim robčkom, zanje pa je tudi značilno, da na koži puščajo nežen film. Idealna so za jutranjo uporabo.

Čistilni balzami

Medicinska čistila

Običajno so v peneči se obliki in namenjena koži, nagnjeni k aknam. Predpišejo jih osebni zdravniki ali dermatologi. Večina jih je precej agresivnih. 

Čistilni balzami so običajno del čistilnih krpic. Uporabljajo se za odstranjevanje vodoodpornih ličil (in odstranjevanje odrskih ličil) ali pri ljudeh z ekstremno suho kožo. Po čiščenju pustijo za seboj oljni film.

Micelarne raztopine

Micelarne raztopine so znane kot čistilne vode. Niso videti kot običajni čistilci, saj imajo zelo vodeno konsistenco ter so bolj podobne tonikom. Micelarno raztopino uporabite tako, da jo kanete na kosem vate in se s tem obrišete po obrazu. Zatem kožo splaknete z vodo. Micelarne raztopine so primerne za kožo, ki je nagnjena k vnetjem ali se hitro razdraži.