Ocetna kislina pozitivno vpliva na prebavo škrobnih izdelkov. 

Tekočina kislih kumaric je odlična alternativa športnim napitkom. Ti med drugim vsebujejo ogromno sladkorja, umetnih barvil in drugih dodatkov, zaradi česar se jim je bolje izogniti. Kljub vsemu pa je treba nadomestiti elektrolite, še posebej po intenzivni vadbi, teku ali kolesarjenju. Na sok kislih kumaric prisegajo mnogi športniki, saj tekočina vsebuje veliko natrija. Ta pomaga v telesu zadrževati tekočino, saj preprečuje hudo dehidracijo, mišične krče in druge težave.

MANJ BOLEČI MENSTRUALNI KRČI

Ni iz trte zvito, da so vložene kumarice odlična rešitev v času predmenstrualnega sindroma in menstruacije, saj tekočina omili menstrualne krče in napihnjenost. Če so vaše menstruacije običajno zelo močne in boleče, imejte kozarec vloženih kumaric vedno pri roki.

kisle kumarice
Profimedia
V tekočini so številni antioksidanti, vsebuje tudi veliko vitamina C.

IZBOLJŠAJTE PREBAVO

Tekočina kislih kumaric je odlična tudi v času diet. 

Kisle kumarice in tekočina, v kateri so vložene, spodbujajo razrast koristnih bakterij v črevesju. Z njihovim uživanjem poskrbite za zdravo črevesno floro, posledično pa tudi za boljšo prebavo. Pri nekaterih vložene kumarice omilijo celo simptome zgage, podobno kot jabolčni kis v majhnih količinah.

KREPITEV IMUNSKEGA SISTEMA

V tekočini najdemo tudi antioksidante, najbolj pa izstopa vitamin C. Z njenim uživanjem boste preprečili škodo, ki jo lahko sicer povzročijo škodljivi prosti radikali. Zmanjšali boste tveganje za razvoj številnih resnih bolezni in zavrli procese staranja.