POZITIVNO

Kako premagati otožnost v teh mrzlih, zimskih dneh?

Urška Dretnik
22. 1. 2017, 17.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Za vas smo zbrali nekaj različnih, a učinkovitih nasvetov, kako v teh mrzlih in sivih dneh premagati slabo voljo, da se boste spet smejali in dobro počutili.

Profimedia
Obdajte se s toplimi barvami, kot sta rumena in oranžna, ki vas bosta spomnili na sonce.

Vas nenehno zebe? Privoščite si toplo kopel v soju sveč, še prej pa v kopalnico namestite radio s sproščujočo glasbo, kot je recimo žvrgolenje ptic ali šumenje morja.

Branje in filmi 

Popoldne na kavču, z zanimivo knjigo v eni roki in skodelico toplega kakava ali čaja v drugi, vas bo zagotovo razvedrilo. Obisk kina ali ogled kakšnega dobrega filma po televiziji – še posebno če k ogledu povabite dobro družbo – vedno pomaga.

Hrana in obisk restavracije

Poskusite nekaj novega. Pa naj bo to jed, konjiček, obisk restavracije, ki je že dolgo na vašem seznamu, ali karkoli drugega. Povabite prijatelje na čokoladni fondi, v katerega boste pomakali piškote in na koščke narezano sadje, klepet ob skodelici vroče čokolade ali zabavno igranje družabnih iger, taroka, pokra … Malokdo se zaveda, da otožnost lahko povzroči tudi pomanjkljiva prehrana. Zato so v jesenskem času priporočljiva jabolka, brstični ohrovt, brokoli, stročnice (fižol, grah, leča, čičerika), špinača, ribe, napitki iz sirotke, polnozrnat kruh in testenine, prosena kaša, rižev narastek, ričet, ajdovi žganci, polenta z mlekom, jota, kislo zelje, banane, arašidi in orehi.

Razvajanje 

Vzemite si čas za lepotno razvajanje – v salonu ali doma. Depilacija in lakiranje nohtov sta skoraj obvezna. Obenem si privoščite tudi vlažilno masko za obraz, ki jo lahko izdelate sami iz banane, žlice medu in 10 kapljic limone. Zmes nanesite na obraz, pustite delovati 20 minut in jo nato sperite z mlačno vodo. Orgazem. Vam moramo namigniti še kaj več? Zavrtite si svojo priljubljeno glasbo in zaplešite sredi dnevne sobe, če se že ne morete odpraviti na katerega od plesnih večerov kje v mestu. Peš se odpravite do najbližje slaščičarne, kjer si brez slabe vesti privoščite tortico. Povabite dragega na masažo ali si privoščita obisk savne.

Super 5: Preprosti in poceni triki

Preteklost - Vzemite si čas ter na računalniku preglejte in izberite fotografije z dopusta, ki jih boste razvili. Že spomini na dopust vas bodo spravili v boljše počutje.

Prebudite se - Prižgite dišečo svečo z vonjem po cimetu, vanilji, limoni ali jabolku, ki bo ustvarila romantično vzdušje in vzburila vaše čute. Po »terapiji« boste ponovno kot novi.

Nekaj novega - Že dolgo časa razmišljate o novi pričeski? Morda je čas, da se končno naročite k frizerju, pa čeprav si boste potem premislili in vam bo samo umil lase ter naredi fen pričesko.

Čistite – Pospravite dom in zamenjajte posteljnino, čeprav se boste morali morda malce prisiliti v to. Če boste kljub svoji lenobi naredili nekaj koristnega, boste boljše volje.

Stran z njo - Prezračite stanovanje in meditirajte. Izdihnite negativno energijo in vdihnite pozitivno. S tem bodo možgani dobili dovolj kisika in energije!