Zdravje

Vsaka lahko doživi orgazem

A.K.
14. 11. 2015, 19.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Dolgo so nam govorili o velikem vaginalnem orgazmu, zdaj pa ugotavljajo, da sploh ne obstaja! Ključ do ženskega vrhunca je v stimulaciji klitorisa.

Profimedia
Spolni vrhunec nežnejšega spola bi morali preimenovati in zmanjšati na skupni imenovalec - ženski orgazem.

Vaginalni orgazem, orgazem s stimulacijo klitorisa ali točka G? Pozabite na vse to! Spolni vrhunec nežnejšega spola bi morali preimenovati in zmanjšati na skupni imenovalec – ženski orgazem. Znanstveniki pravijo, da je raziskava pokazala, da vaginalni orgazem sploh ne obstaja in da je za doseganje zadovoljstva pri ženskah najpomembnejša stimulacija klitorisa. Če ne morete doživeti vrhunca ob penetraciji, verjetno niste edini. In ne, ni težava v vas. Avtorji študije, objavljene v Clinical Anatomy, trdijo, da lahko vsaka ženska doživi spolni vrhunec, če se klitoris spodbuja na pravi način. 

Profimedia
Spolni vrhunec nežnejšega spola bi morali preimenovati in zmanjšati na skupni imenovalec – ženski orgazem.

Zakaj je to odkritje pomembno?
Ker so bile ženske, ki med penetracijo niso doživele orgazma, še do nedavnega strpane v kategorijo tistih, ki imajo spolne disfunkcije, torej spolne težave. Študija kaže, da ne more nihče doseči vaginalnega orgazma, ker ne obstaja! Ključ do vrhunca je klitoris oziroma ženski erektilni organ.Če še niste vedeli, včasih se ta imenuje tudi »ženski penis«, saj je zgrajen iz istega tkiva kot moški spolni organ.

Vsekakor pa ženske lahko doživimo več orgazmov in drugačne kot moški. Naši orgazmi se lahko razlikujejo po dolžini, stopnji vzburjenosti, impulzivnosti … In ko končno najdete tisti svoj užitek naslade, potem je jasno, da hrepenite po tistem več.

Profimedia
Ena sama vrsta orgazma označuje vse ženske spolne vrhunce.

Po raziskavi, ki so jo opravili pred časom, se večorgazmične ženske pogosteje samozadovoljujejo in navadno začnejo orgazem doživljati že zgodaj v življenju. Za te ženske je v veliki meri značilno, da so odraščale v okolju, ki je imelo svobodnejši odnos do spolnega eksperimentiranja, ali pa so preprosto imele srečo in orgazem po naključju doživele že v rani mladosti.