Zdravje

Ustvarite si svoj lepotni center

Tamara Pirih
17. 10. 2015, 18.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Če nimate časa in denarja, da bi si privoščili obisk lepotnega salona, si center razvajanja naredite kar v domači kopalnici.

Profimedia

Potrebujete zgolj nekaj sestavin iz hladilnika in že lahko uživate, kot bi vas negovale strokovne roke kozmetičark.

Zeleni čaj je odličen zoper utrujene in zabuhle oči. Ko kuhate čaj za dva, filter vrečk nikar ne zavrzite, ampak raje počakajte, da se ohladita in ju nato položite na zaprte veke. Tein pomaga zožiti krvne žilice pod očmi, antioksidanti pa blažijo vnetja. Prav tako kot zeleni čaj je pri oteklih očeh uspešen surov hladen krompir. Olupite ga in narežite na rezine ter položite na oči. Krompir učinkuje kot naravno sredstvo za stiskanje tkiva, zato zmanjša oteklino. 

Za sijoče lase in mehke ustnice

Štrenasti, poškodovani lasje brez življenja znova zasijejo, če jim privoščite masko iz enega beljaka (ki vsebuje proteine), četrtine avokada, dveh žlic olivnega olja (ta lase nahrani) in ene žlice majoneze. Vse skupaj zmešajte in nanesite na lase za eno do dve uri. Izperite. Imeli boste mehke, sijoče in močne lase. Za mehčanje ustnic pa si nekajkrat na teden pripravite naslednje luščilo: zmešajte eno žlico belega sladkorja, eno čajno žličko surovega kakava v prahu in eno žlico medu. Na ustnice nanesite tanko plast mešanice in pustite učinkovati deset minut, nato jo zdrgnite stran s kozmetičnim robčkom.

Profimedia

Čista in nahranjena koža

Za temeljito čiščenje in poživljanje kože telesa, zlasti rok in nog, ki so bolj na očeh, pripravite luščilo iz kokosovega olja, rjavega sladkorja in limone. V mikrovalovni pečici segrejte pol skodelice kokosove maščobe. Topli mešanici dodajte pol skodelice sladkorja in sok pol limone. Olje kožo navlaži, sladkor in limona pa odstranjujeta odmrle kožne celice. Z mešanico se natrite pred prhanjem, najbolje kar v kadi. Če koža kaže znamenja stresa, je videti rdeča in polna madežev, z bananino masko, ki vsebuje vitamina A in E, pa jo boste spet povrnili v nekdanjo brezhibno kondicijo. Zmešajte eno banano, dve žlici sladke smetane, 1,5 žlice medu, 1,5 žlice moke in eno žlico vode. Nanesite na obraz in po desetih minutah izperite.