Zdravje

Največ težav v spolnosti imajo Japonci

T.C.
30. 8. 2015, 12.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Skoraj tretjina poročenih japonskih moških, starejših od 30 let, ima težave v spolnosti, kljub temu pa jih večina zaradi sramu ne poišče zdravniške pomoči. V raziskavi je sodelovalo približno 15.000 poročenih moških in žensk.

28,7 odstotka japonskih moških med 30. in 79. letom ima težave z erekcijo, čeprav strokovnjaki, ki so sodelovali v raziskavi, ne verjamejo, da jih res tako veliko trpi zaradi teh težav.

Po podatkih raziskave se težave povečujejo z leti, saj je četrtina štiridesetletnikov priznala, da ima tovrstne težave, med petdesetletniki pa je takšnih že ena tretjina.

Moški brez težav imajo poprečno 2,5 spolna odnosa na mesec, tisti z njimi pa občujejo 1,2-krat na mesec. Kljub temu pa je samo 3,8 odstotka moških s šibko erekcijo poiskalo strokovno pomoč.

Nekateri razlagajo, da to ni težava, ki bi vplivala na njihovo življenje, spet druge je sram, mnogi pa sploh ne vedo, na koga bi se obrnili. A japonski raziskovalci pravijo, da se po njihovo Japonci ne razlikujejo bistveno od drugih narodov, saj so rezultati njegove raziskave zelo podobni tistim, ki so jih dobili na primer v ZDA.

Sram, da jih je? In to pravijo Japonci, ki imajo celo avtomate, na katerih lahko fetišisti kupijo rabljene spodnje hlačke šolark in najstnic, pa jih potem veselo ovohavajo? Sram pa tak... ;)