Zdravje

Ostanite vitki - za zmeraj!

Tina Guček
11. 6. 2015, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Le katera od nas ne pozna boja s kilogrami. Saj veste – tistega, ko se odločite, da boste tokrat res izgubili nekaj kilogramov, pa tistega, ko zbirate moč, da si po slastnem kosilu ne privoščite še slastnega sladoleda, pa tistega, ko se prepričujete, da danes pa res morate na pilates, ker že prejšnji teden niste šli …

Thinkstock

In če vam to že uspe, če zberete vse svoje moči, da se uprete hrani, za katero veste, da redi, in se posvečate športu, ker veste, da je za vas to dobro … Če vam torej uspe shujšati, se tukaj zgodba nikakor ne konča. Ker potem pride tisti zloglasni jojo učinek, ko je zelo verjetno, da boste vse izgubljene kilograme že v nekaj mesecih dobili nazaj. A ni nujno! Eva razkriva, kako lahko ostanete vitki za zmeraj.

1. Načrtujte obroke. Če se le da, za ves teden vnaprej, sicer vsaj za dan ali dva. Tako se boste izognili skušnjavam, kot je na primer ta, da v trenutku, ko ne boste vedeli, kaj skuhati za kosilo, preprosto naročite pico.

2. Vodite dnevnik prehranjevanja. Vsaj v začetku si zapišite vsako stvar, ki jo pojeste. Če boste vedeli, da morate neko stvar zapisati v dnevnik, boste dvakrat premislili, ali res potrebujete tisto čokoladico ob kavici.

3. Nikoli ne izpustite obroka. Če izpustite kosilo ali malico, vam pade raven sladkorja v krvi, kar se bo pozneje pokazalo kot velik občutek lakote, za katero se vam bo zdelo, da jo morate takoj potešiti. In potešili jo boste najverjetneje s sendvičem iz najbližjega avtomata.

4. Zajtrkujte. Vsak dan. Naj vaše telo že zjutraj dobi dovolj energije, da se boste tako lažje izognili nezdravim prigrizkom čez dan.

Več vas čaka v novi Evi!