Zdravje

Kako varno shujšati in obdržati težo?

Vesna Smrekar
26. 4. 2015, 11.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.56
Deli članek:

Zdravemu načinu prehranjevanja dandanes pripisujemo vse večji pomen, saj se čedalje bolj zavedamo, kako pomembno je jesti zdravo. Pa res jemo zdravo?

Thinkstock

Poglejmo si vsakdanjik, kjer se boste gotovo prepoznali. Jutranja kava s sladkorjem in mlekom je vaša misel že v postelji. Ker ste že v rahli zamudi, se odpoveste zajtrku in občutek slabe vesti popravite s priboljškom v torbici. V dopoldanskem času vam že pošteno kruli, zato si privoščite nekaj keksov in čokolado. V službi imate polno dela, zato izpustite topli obrok in lakoto potešite s kavo in sendvičem iz avtomata. Po službi hitite po opravkih, in da zdržite do večerje, zaužijete priboljšek, ki vas čaka v vaši torbici. Končno si doma privoščite večerjo, ki je preobilna in premastna in zaradi katere nemočno obležite na kavču. Za telovadbo vam je zmanjkalo časa, sadja se niste niti pritaknili in vaša steklenica z vodo je še vedno polna. 

Ko potegnemo črto, kaj hitro ugotovimo, kje 'grešite'. Navadno je vsega kriv pretiran vnos maščob, sladkorja in zaradi nerednih obrokov tudi povečan apetit.