Zdravje

Koliko vas stane razvajanje v termalnih kopališčih

Sašo Avramovič
29. 7. 2014, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.55
Deli članek:

V vročih dneh ga ni čez osvežitev v prijetno hladni vodi. Naj bo to na morju, v bazenih ali rekah ... Slovenci zelo radi obiskujemo termalna kopališča tudi poleti. Ne le zaradi osvežitve, ampak tudi zaradi razvajanja, sprostitve in zabave. Pod drobnogled smo vzeli cene in ponudbo petih slovenskih termalnih kopališč.Izbrali smo terme Topolšica, Dobrna, Banovci, Lendava in Snovik.

Profimedia

V Termah Dobrna imajo velik bazenski kompleks, ki je v tretjem nadstropju hotela Vita, zajema pa notranji bazen, notranji otroški bazen, zunanji bazen in zunanji otroški bazen s teraso za sončenje ter notranji whirlpool. V kompleksu so na voljo tudi savne, imenovane Dežela savn. Ponujajo nam turške, finske in infrardeče savne, ledeno sobo, počivališča ... Za celodnevno kopanje bomo odrasli odšteli 9,50, otroci (5–14 let) pa 7 evrov, med vikendi in prazniki pa je za odraslega vstopnica dražja za 2 evra, za otroka pa za 1 evro.

Profimedia

Celodnevno kopanje v Termah Snovik, ki ležijo med Kamnikom in Vranskim, bo malce dražje. Odrasli bomo med tednom odšteli 14, otroci (4–14 let) 11 ter upokojenci in študenti 12 evrov. Med vikendom pa bo tako za odraslega, študenta, upokojenca kot tudi za otroka karta dražja za dva evra. Sicer pa pokrito termalno riviero (500 kvadratnih metrov vodnih površin) v termah sestavljajo rekreacijski bazen s termalno vodo in masažni bazen. Zunanji rekreacijski bazen s 500 kvadratnih metrov vodnih površin, ki je poleti še kako aktualen, pa je opremljen s tobogani, talnimi gejzirji, vodnimi topovi, vpenjalnimi mrežami ...

Profimedia

Kopanje v Termah Banovci je mogoče v treh zunanjih in notranjem bazenu s termalno vodo, v plavalnem bazenu z navadno vodo, v bazenu s toboganom ter otroškem bazenu. Kopališče term tako ponuja 2000 kvadratnih metrov vodnih površin s slapovi, tobogani ... Za celodnevno kopanje tako med tednom kot med vikendom bomo odrasli odšteli 7,90 evra, otroci (4–15 let) pa 6,50 evra.

Profimedia

Lahko pa se med drugim odločimo za obisk Term Lendava, kjer se na več več kot 1800 kvadrantih metrov vodnih površin razteza 8 bazenov, in sicer zimsko-letni bazen, termalni bazen »grozd«, olimpijski bazen s toboganom in drčo, otroški bazen ter notranji bazeni. Na voljo so tudi podvodne masaže, gejzir, vodni slap ... Za celodnevno kopanje bomo odrasli in otroci (7–15 let) tako med tednom kot tudi med vikendom odšteli 9 in 7 evrov. Upokojenci, dijaki in študenti pa imajo 10 odstotkov popusta na vstopnico.

Profimedia

Vodne površine v Termah Topolšica se razprostirajo na skoraj 1800 kvadratnih metrih. V hotelu Vesna nam je na voljo notranji pololimpijski bazen in pa zimsko-letni bazen s podvodnimi masažami in whirpooli. Notri je tudi otroški bazen.

Na voljo je tudi vodni park Zora s termalnimi vodnimi površinami, prelivajočimi se bazeni, vodnimi atrakcijami in tobogani. Za celodnevno kopanje (od 1. maja do 30. septembra) bomo odrasli med tednom odšteli 10,80 evra, med vikendom pa 11,60 evra. Za otroke (4–14 let) celodnevno kopanje med tednom stane 6,70, med vikendom pa 7,50 evra.

V okvirčkih najdete cene za celodnevno kopanje za odraslega in otroka med vikendom.

TERME DOBRNA

Odrasli: 11,50 EUR

Otroci (5-14 let): 8 EUR

 

TERME SNOVIK

Odrasli:16 EUR

Otroci (4-14 let):13 EUR

 

TERME BANOVCI

Odrasli: 7,90 EUR

Otroci (4-15 let): 6,50 EUR

 

TERME LENDAVA

Odrasli: 9 EUR

Otroci (7-15 let): 7 EUR

TERME TOPOLŠICA

Odrasli: 11,60 EUR

Otroci (4-14 let): 7,50 EUR

Profimedia