Zdravje

Mali Rene bi bil rad nogometaš

M.V.
8. 6. 2014, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Ni Slovenca, ki v zadnjih tednih ne bi slišal za 21-mesečnega Reneja Talića iz Renč, ki je bil rojen z okvaro desne nogice, slovenski zdravniki pa so sklenili, da je najlažje, če mu nogo kar amputirajo. Njegova odločna mama Amela se je takrat odločila, da državo obrne na glavo in naredi vse, da njen sin ne bo pristal na invalidskem vozičku.

KMA

Nizu dobrodelnih prireditev, kjer zbirajo denar za okrevanje malega junaka, se je pridružil tudi Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije, ki je v ta namen na licitacijo postavil podpisana dresa nogometašev Lionela Messija in Joseja Mourinha. Na ugledni prireditvi, kjer so najboljši nogometaši leta prejeli nagrade za svoje dosežke, je največ pozornosti pritegnil prav Rene z družino, ki je presrečna zaradi odziva Slovencev na njihov klic na pomoč.

»Želimo, da se zakonodaja spremeni. Ne le zaradi Reneja, ampak tudi zaradi vseh drugih,« nam je zaupal dečkov oče Senjadin. Dodal je, da je tudi sam velik športni navdušenec, mali Rene pa prav tako obožuje šport, saj kar naprej teka naokoli, čeprav je njegova desna noga v tem trenutku kar štiri centimetre krajša od leve.

»Denar z dražbe nam bo prišel prav za rehabilitacijo,« je povedal Senjadin, potem ko je postalo znano, da so že zbrali dovolj denarja za operacijo v Milanu. »Morda bo po operaciji tudi Rene postal nogometaš. Upamo, če bo šlo vse tako, kot mora,« je še dejal ganjeni očka.