Zdravje

25-letnica izgublja bitko z rakom!

T.P.
21. 3. 2014, 10.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Stara je komaj 25 let in ostalo ji je le še nekaj mesecev življenja. Maja bi se rada poročila, a nihče ji ne more zagotoviti, da bo takrat še živa. Simpatična mladenka, ki umira za rakom trebušne slinavke, je svet šokirala z izjavo, da bi rada imela raka na dojki.

Kerry Harvey (25) je zbolela za rakom trebušne slinavke in postala članica šokantne kampanje za to bolezen, ki so jo poimenovali »Rada bi imela raka dojke«.

Odkar se je kampanja pojavila, bolno Kerry vsi kritizirajo in nekateri gredo tako daleč, da ji želijo celo smrt. A njej ni žal, da je to rekla, saj je tako mislila in še vedno misli.

»Vem, da sem s tem vznemirila številne ljudi, a takšna je pač resnica. Če bi imela raka na dojki namesto raka na slinavki, zdaj gotovo ne bi umirala. Tako pa so mi rekli, da imam samo še kakšne štiri mesece življenja. Upam, da bodo zaradi te kampanje začeli več denarja vlagati v rak slinavke. To ne bo pomagalo meni, upam pa, da bo drugim,« pravi in dodaja, da ima rak trebušne slinavke večjo stopnjo smrtnosti kot rak dojke. Zaradi teh besed se je vsulo morje zelo negativnih komentarjev. Nekateri pravijo, da je skrajno zavajajoče govoriti bolj in manj zaželenih oblikah raka, drugi pa so bolj grobi in želijo Kerry vse najslabše. Kljub temu je dekle prepričano, da ima prav.

»Nikoli ne bom obžalovala, da sem to povedala javno. Ne pravim, da je rak dojke lažji, pravim le, da bi z njim imela več možnosti za preživetje. V zadnjih tednih so se mi zaradi raka začeli pojavljati gnojni mehurčki po glavi in prsih, zato vem, da se iz tega ne bom izvlekla,« poudarja Kerry, ki namerava preostali čas življenja porabiti za ukvarjanje s kampanjo, maja pa bi se rada poročila s svojim zaročencem Mattom Bigginom (30).

Ni ji več pomoči

Kerry je začutila akutno bolečino v želodcu novembra 2012 in od takrat je morala kar petkrat obiskati zdravnika, preden so ji diagnosticirali raka na slinavki. Za smrtonosno bolezen je izvedela šele februarja lani, novembra pa so ji rekli, da nima več smisla nadaljevati s terapijami.