Vreme

Danes še sončno, nato pa sledi...

STA/M.J.
21. 3. 2014, 10.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes bo večinoma sončno z nekaj koprenaste oblačnosti. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo v vzhodni Sloveniji še sončno. Drugod bo zmerno do pretežno oblačno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahlo deževalo. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, na Primorskem in v vzhodni Sloveniji okoli 8, najvišje dnevne od 10 do 16, na vzhodu do 20 stopinj Celzija.

V krajih zahodno in južno od nas se bo zmerno pooblačilo, drugod bo večinoma sončno. Jutri bo v krajih severno in vzhodno od nas še deloma sončno, drugod bo večinoma oblačno. V Furlaniji, Gorskem Kotarju in ponekod v Istri bo deževalo.

Vremenska slika: Območje visokega zračnega tlaka nad severnim Sredozemljem in Balkanom slabi. Z jugozahodnikom bo k nam začel pritekati v višinah nekoliko bolj vlažen zrak.

Obeti: V nedeljo se bo dež na zahodu okrepil in se postopno razširil na vso Slovenijo. Zvečer se bo meja sneženja spustila na okoli 1000 metrov nadmorske višine. V ponedeljek bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo še deževalo. Hladneje bo.

Napoved vpliva vremena na počutje: Danes vreme sprva ne bo povzročalo težav. Čez dan se bo začela krepiti vremenska obremenitev in pri občutljivih se bodo začele pojavljati z vremenom povezane težave, najpogosteje se bodo kazale kot težave z zbranostjo in glavoboli, pogostejše bodo tudi migrene. Krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje občutljivih v noči na soboto bo moteno. Priporočena je večja previdnost.