Kylian Mbappe

Nogometni zvezdnik uresničil otroške sanje

J.V./STA
3. 6. 2024, 22.15
Deli članek:

Francoski nogometni zvezdnik Kylian Mbappe je tudi uradno postal novi član Reala iz Madrida. S kraljevim klubom je podpisal pogodbo do leta 2029.

X/Kylian Mbappé
Kylian Mbappé

Mbappe bo k Realu prestopil brez odškodnine, saj se mu je po koncu sezone iztekla pogodba s francoskim PSG. Francoz je sicer že februarja letos izrazil željo, da bi zaigral za španskega velikana. Po koncu sezone je sporočil, da bo zapustil Pariz in si poiskal novo sredino. Francoski napadalec je podpisal pogodbo z Madridčani še pred igranjem prijateljskih tekem, ki jih bo v sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Nemčiji odigral za francosko nogometno reprezentanco.

Mbappe se je PSG pridružil leta 2018, potem ko je zanj leto dni igral kot posojen igralec Monaca. Za Parižane je na 308 tekmah dosegel 256 zadetkov in jim pomagal do šestih naslovov francoskega prvaka. Leta 2020 je z njimi zaigral tudi v finalu lige prvakov, kjer je na koncu skupaj s soigralci moral priznati premoč nemškemu Bayernu.  

V Madridu mu bosta v napadu družbo delala tudi najboljši igralec letošnje lige prvakov Brazilec Vinicius Junior in Anglež Jude Bellingham.