Zahvalaton

Radio 1 v letu 2023 zbral več kot 7 milijonov evrov za dobrodelne namene!

A.S.
22. 12. 2023, 10.10
Posodobljeno: 22. 12. 2023, 10.50
Deli članek:

Končal se je 28-urni dobrodelni zahvalaton Radia 1 in dm, ki je letos minil predvsem v znamenju hvaležnosti, saj so se radijci želeli zahvaliti za vso pomoč, ki smo jo Slovenci letos že prispevali za družine v stiski.

Darja Štravs Tisu
28-urni dobrodeni zahvalaton Radia 1 in dm.

Na letošnjem zahvalatonu so zbrali 518.372,65 evrov! Na koncu, v celem letu 2023 z vsemi dobrodelnimi akcijami (Deželak junak, 12-urni dobrodelni maraton za žrtve poplav, dobrodelna nogometna tekma zvezd za žrtve poplav in 28-urni dobrodelni zahvalaton) pa skupaj neverjetnih 7.786.120,20 evrov!

»Kapo dol, svetovni prvaki v dobrodelnosti smo. V letošnjem letu pa sploh. Vas je zelo veliko, vsak da malo po malo, pa je. Hvala, hvala, hvala, z dobrodelnostjo nismo končali, saj se nekaterih stvari ne da odpraviti kar tako. Ko se nekaj zgodi, znamo stopiti skupaj. Ko pomagajo neznanci, sosedi. Jaz bi dal za besedo leto solidarnost, ki je letos prišla do izraza. Vsem en velik hvala, z vašo pomočjo je življenje v Sloveniji lažje in lepše,« je po razglasitvi zneska dejal Denis Avdić.

Darja Štravs Tisu
28-urni dobrodeni zahvalaton Radia 1 in dm.

Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Lara Tošić so od četrtka od 5. ure na Mestnem trgu v Ljubljani, 28-ur oddajali v živo in pričarali 28 ur zahvalne zabave. V studiu se je zvrstilo veliko znanih obrazov, ekipo so obiskali: Klemen Slakonja, Lado Bizovičar, Martin Golob, Tim Marovt, Perpetuum Jazzile, Miha Mišič, Big Foot Mama, Ota Roš, Gregor Trebušak, Peter Poles, Sašo Stare, Sanja Modrič, Lepa Afna, Maraaya, Tadej Toš, Tjaša Slokar, Petra Kerčmar, Ranko Babić, Uroš Slak, Miki Vlahovič, Matic Herceg, Srečko Šestan, Dejan Vunjak in še številni drugi.

Dogajanje se je ob 19. uri preselilo na Kongresni trg, kjer nas je čakal veliki koncertni spektakel in to povsem brezplačno. Nastopili so Domen Kljun, Alya, Rok'n'band, Nika Zorjan, BQL, Polkaholiki, Žan Serčič in Magnifico in Lado Bizovičar s harmonikaši in poskrbeli za vrhunski glasbeni zaključek leta.