Arboretum Volčji potok

Vabljeni na največjo rekreacijo na prostem, Dan miganja ZAME 2023!

nn
25. 7. 2023, 14.48
Posodobljeno: 26. 7. 2023, 09.25
Deli članek:

Letos bomo priča že petemu dogodku Dan miganja ZAME, kjer bo poskrbljeno za zabavo, smeh in aktivno preživet dan. Tudi tokrat se bomo družili v zelenem parku, kjer nas čakajo športne vadbe z odličnimi vaditelji, zanimiva predavanja in zabavne animacije za otroke.

Lasten arhiv
Dan miganja zame 2023

Lepo vabljeni na Dan miganja ZAME in za MOJO DRUŽINO, ki bo 16. septembra v objemu Arboretuma Volčji Potok!

UDELEŽBA NA DOGODKU JE BREZPLAČNA!

Za dobro vzdušje in odlično vadbeno razpoloženje bodo skrbeli izkušeni trenerji in trenerke. Družili se bomo z Alenko Ružič Jovović – V Formi z Alenko, z nami bodo tudi Jan Kovačič, Zumbalicious Crew, Nuša Gnezda, Anže Spreizer, Miha Koncilija, Matjaž Šerkezi, Parbati: Ines Pusovnik in Nastja Starčič, Zavod Mala ulica: Aleksandra Klopčič, Repki pod okriljem Trkaja in plesna šola Libero Dance Center.

Preizkusite vodene vadbe, prisluhnite strokovnjakom s področja športa, zdravja in splošnega dobrega počutja ter doživite noro zabaven dan v odlični družbi. Tudi vaši otroci bodo lahko uživali v brezplačnem animacijskem programu.

KAKO SI ZAGOTOVITE BREZPLAČNO VSTOPNICO?

Člani Programa prednosti ZAME si z registracijo v Program prednosti ZAME in aktivacijo kupončka na spletni strani https://www.danmiganjazame.si lahko zagotovite brezplačno vstopnico za dogodek: Dan miganja ZAME. Po aktivaciji kupončka boste na elektronski naslov prejeli e-sporočilo z vstopnico.

Vstopnico in osebni dokument pokažite na dan dogodka na vhodu Arboretuma Volčji Potok.

Z vstopnico si zagotovite brezplačen obisk za eno odraslo osebo in dva otroka do 14. leta starosti.

KATERE SO NOVOSTI?

Letos bo Dan miganja ZAME postavljen na dva odra. Medtem, ko bo en oder namenjen vadbi za odrasle, bo drugi oder namenjen otrokom. Ti bodo imeli svojo zabavo, starši pa boste lahko skrbeli za kondicijo in dobro počutje. Kaj to pomeni? Medtem ko boste naredili nekaj zase, zamigali z nami ali se udeležili koristnih predavanj, bodo vaši otroci lahko uživali v brezplačnem animacijskem programu, ki bo namenjen prav njim. Tako bodo tudi zanje na voljo številne športne aktivnosti, plesne delavnice, Repki s Trkajem, koreografije z Azro in plesno šolo Libero Dance Center, aktivnosti z Zavodom Mala ulica, tek z Levčkom in še in še.

KDO SO LETOŠNJI VADITELJI?

V formi z Alenko

Alenka je univerzitetna diplomirana profesorica športne vzgoje Fakultete za šport. S športom in gibanjem je povezana že vse življenje. V mladosti je deset let trenirala ritmično gimnastiko pod okriljem TVD Partizan Moste in vodstvom trenerke Branke Vajngerl. Večkrat je dosegla naslov prvakinje Slovenije v vseh kategorijah. Kot članica takratne jugoslovanske mladinske reprezentance je dosegla dobre rezultate tudi na mednarodni ravni.

Alenka je razvila trening VIIT oz. »vodeni interdisciplinarni intenzivni trening«, ki je njeno avtorsko delo. Na treningu VIIT so zbrane vaje in načela različnih športnih zvrsti, s katerimi vplivamo na vse segmente splošne kondicijske pripravljenosti. Združuje njeno strokovno znanje in bogate izkušnje iz prakse. VIIT je zasnovan tako, da izredno hitro vpliva na boljšo kondicijsko pripravljenost telesa in nam omogoča hitro transformacijo telesa. Vsebuje elemente funkcionalne vadbe, mobilnosti, metaboličnega treninga in tudi zametke joge, pilatesa, atletike, gimnastike, baleta ter ritmike. V eni uri vadbe izpeljemo gibanje tako, da čim bolj celostno vplivamo na telo.

Jan Kovačič

Jan Kovačič je ustanovitelj Reset Studia, kjer deluje tudi kot osebni trener. Zavezan je k »reset« gibanju, s pomočjo katerega z večletnimi izkušnjami in polno predanostjo pomaga ljudem, da si povrnejo ali odkrijejo svojo vitalnost.

»Reset workout« ali reset vadba je dinamična vadba, ki posluša človeško telo in upošteva, da je telo namenjeno gibanju in druženju. Posebnost in privlačnost vadbe je v tem, da združuje elemente več športnih in vsakodnevnih aktivnosti, s svojo raznolikostjo pa pripomore k temu, da ljudje v njej resnično uživajo. Reset vadba združuje številne kompleksne vaje ter naravne oblike gibanj, s katerimi razvijamo več motoričnih sposobnosti. Od moči, gibljivosti, hitrosti, koordinacije, vzdržljivosti in tudi ravnotežja. Njen glavni namen pa je predvsem ta, da z njo dodobra razmigamo celotno telo.

Zumbalicious crew

Zumbalicious Crew sestavljajo Anita, Marjeta in Lara, licencirane inštruktorice zumbe in organizatorke športnih dogodkov. Že desetletje navdušujejo s svojimi treningi in organizacijo dogodkov, kar potrjuje dejstvo, da se število njihovih »zumba loverjev« vsako leto strmo povečuje.

Njihov cilj je nuditi najboljše koreografije, energijo, motivacijo in strast – tako do plesa kot tudi življenja na splošno.

Zumba je energična in zabavna plesna vadba, ki združuje različne latino ritme kot so salsa, merengue, cumbia in reggaeton. Če želite narediti nekaj dobrega za svoje telo in dušo, se zabavati v dobri družbi ob divjih ritmih in latino glasbi ter izkoristiti svoj čas za dobro kardio vadbo, je zumba prava za vas!

Nuša Gnezda

Nuša Gnezda je diplomirana fitnes trenerka na Fakulteti za šport. Njeno delo je posvečeno predvsem nosečnicam in mamicam od poroda dalje. Je lastnica znamke FITMAMI in spletnega programa. Njena filozofija je, da morata šport in vadba sovpadati z življenjem mamice, nikakor pa ji ne smeta biti v breme. To lahko dosežemo samo tako, da ženski/mamici ponudimo vadbo, ki ji bo v veselje, je ne bo dodatno izčrpala in ji bo dalo energijo ter telesne rezultate.

Vadba je namenjena mamicam od poroda naprej, varni vadbi v nosečnosti ter tudi kasneje v času materinstva. Kot mamam nam velikokrat zmanjka časa za vadbo, zato je tukaj vadba FITMAMI. Vadba FITMAMI je premišljen način vadbe, ki v najkrajšem času ponudi največ za telo. V vadbo vključite vse velike mišične skupine, raztegnete telo in ga na koncu znate tudi umiriti.

Anže Spreizer

Anžeta je nenaklonjenost fizičnega zdravja v otroštvu peljala v raziskovanje delovanja moderne medicine, kjer je lahko skozi procese rehabilitacije spoznaval delovanje človeškega telesa. Tako je danes doktorski študent kineziologije, kjer želi raziskovati še nekoliko globje kotičke gibanja.

Ko spremenimo način gibanja, s tem spremenimo tudi način bivanja. Iz tega koncepta izhaja tudi raziskovalna gibalna praksa Own Flow. Gre za vadbo, ki upošteva in združuje psihološki in fizični kontekst v celoto. Gre torej za odprt prostor, namenjen raziskovanju gibalnih vzorcev. Ko izzovemo lastne meje gibanja se učimo predvsem novih načinov povezovanja s seboj, drugimi in okoljem, v katerem živimo. Cilj je prepoznavati, utrjevati in raziskovati ter s tem razbremeniti telo odvečnega stresa, bolečine in drugih neučinkovitih vzorcev premikanja.

Trkaj in repki

Interaktivna glasbena predstava za otroke - avtorski projekt Roka Terkaja - Trkaja in Igorja Sakside.
Kaj se zgodi, ko se otroška poezija poveže z moderno obliko izražanja v rimah, z rapom in njegovo filozofijo, hip-hopom? Nastane nekaj, kar odpira srca, in uči, da je poezija del otrok samih. Repki, ki izhajajo iz knjižne uspešnice z istim naslovom, s Trkajem in dr. Igorjem Saksido razveseljujejo najmlajše, so polni navdihov in zabave z literarnimi junaki! Pridite poslušat, pogledat in posnemat energijo predstave, ki srca odpira in usta zapira, ki vibrira in se ne sekira, ki čilira, komunicira, včasih tudi malo provocira, a vse to le zato, da mladi in stari ne skrenejo z bralnega tira … Vse to in še več vas čaka na Dnevu miganja ZAME in za MOJO DRUŽINO.

/
/

ZANIMIVA PREDAVANJA

Miha Koncilija

Miha Koncilija je športni direktor in trener Pogi Team UAE Generali. Prvi trener Tadeja Pogačarja, športni direktor in trener Pogi Team UAE Generali, ambasador programa Generali ZAME in iskalec talentov. Med drugim je leta 1999 osvojil tudi naslov državnega prvaka v cestnem kolesarstvu.

Predavanje bo ponudilo izredno zanimiv vpogled v svet profesionalnega kolesarstva, hkrati pa nas bo opremilo z uporabnimi informacijami o pripravah na kolesarjenje, o izbiri prave kolesarske opreme (kakšno kolo izbrati, kakšna čelada je primerna, zakaj uporabljati kolesarska oblačila ipd.) in drugimi dragocenimi napotki. Kolesarstvo je v zadnjih letih zelo priljubljeno, še posebej z vsemi uspehi, ki so jih dosegli naši odlični kolesarji s Tadejem Pogačarjem na čelu. Kot vsak šport pa ima tudi kolesarstvo svoje posebnosti … Če jih želite spoznati, se udeležite tega zanimivega predavanja.

Parbati

Ines Pusovnik in Nastja Starčič sta združili svoje moči v podcastu, Instagramu in programu Parbati, kjer razbijata tabuje o ženski cikličnosti, hormonih, spolnosti, plodnosti in vsem, kar bi nas morali učiti že v šoli.

Ines Pusovnik je avtorica Instagram profila Svoja Srečka, kjer ustvarja uravntežene, preproste in okusne recepte. S prehrano in življenjskim slogom je ugotovila, kakšen vpliv ima nanjo in kako svoje potenciale unovčiti za boljše počutje in srečo. To je bil eden glavnih razlogov, zakaj se je odločila, da leta 2021 odpre Instagram profil.

Nastja Starčič je nutricionistka, specializirana za prehrano za ženske in menstrualni cikel. Njen pristop je celostno usmerjen, pri čemer upošteva genetske, hormonske in življenjske dejavnike pri obravnavi prehrane žensk. Verjame v uravnoteženo prehranjevanje, prilagojeno ženski cikličnosti, s ciljem izboljšanja hormonskega ravnovesja.

Zavod mala ulica

Aleksandra Klopčič, zakonska in družinska terapevtka iz Zavoda Mala ulica, bo imela predavanje z naslovom: Vloga odraslih pri razvoju otrokovih možganov. Človeški možgani se namreč najintenzivneje razvijajo prva tri leta otrokovega življenja. Takrat dosežejo približno 95-98 odstotkov svoje kapacitete. Ker pa je razvoj možganov močno odvisen od okolja in odnosov, v katerih otrok živi, je kvaliteta starševstva v obdobju zgodnjega otroštva ključnega pomena. Na predavanju bomo govorili o najnovejših izsledkih o razvoju otrokovih možganov in o tem, kaj to konkretno pomeni za starševstvo in vzgojo. Prav tako bomo govorili o pomenu igre in izbiri igrač v predšolskem obdobju. Dojenčki so na predavanju dobrodošli.

Matjaž Šerkezi

Alpinist, alpinistični inštruktor in inštruktor gorski reševalec.

Planinstvo je ena izmed najbolj množičnih rekreativnih dejavnosti v Sloveniji. Od nas pa zahteva, da se na vsako turo dobro pripravimo, izberemo primerno opremo in cilj, ki smo mu dorasli, tako fizično kot čustveno. Na predavanju bomo govorili, kako se ustrezno pripravimo na planinsko turo, kakšno opremo moramo izbrati in kaj vse naj bo v nahrbtniku. Na primerih gorskih nesreč bomo spoznali, zakaj je prišlo do neljubih zapletov in kako bi morali ravnati, da bi se jim lahko izognili.

/
/