Ring Ring

Abba z jubilejno izdajo debitantskega albuma

J.V./STA
14. 5. 2023, 08.20
Posodobljeno: 14. 5. 2023, 08.24
Deli članek:

Petdeset let po izidu debitantskega albuma Ring Ring legendarne švedske pop skupina Abba bo zdaj izšla še jubilejna izdaja albuma. Kot so sporočili z glasbene založbe Universal Music, bo album v različnih vinilnih formatih izšel 19. maja.

Profimedia
Skupina je skladbo Ring Ring izdala 26. marca 1973.

Po podatkih založbe Universal Music je skupina skladbo Ring Ring izdala 26. marca 1973 v Skandinaviji. Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson in Anni-Frid Lyngstad so pred tem sodelovali tudi pri drugih glasbenih projektih, a so se zaradi uspeha naslovne pesmi albuma - Ring Ring - odločili, da bodo dolgoročno delovali skupaj kot Abba.

Nanizali so številne uspešnice, mednarodno slavo pa jim je prinesla zmaga na Evroviziji leta 1974 s skladbo Waterloo. Kljub temu, da je skupina razpadla že v začetku 80. let minulega stoletja, so s svojimi zimzelenimi uspešnicami vse do danes ohranili zvesto bazo oboževalcev in v pol stoletja prodala več kot 400 milijonov albumov. Med njihovimi najbolj znanimi skladbami so Dancing Queen, The Winner Takes It All in Take a Chance on Me.