Zanimivosti

TP Vision prejel štiri nagrade združenja EISA, ki beleži 40 let delovanja

Oglasno sporočilo
18. 8. 2022, 11.00
Posodobljeno: 18. 8. 2022, 11.19
Deli članek:

Aktualni program TP Visiona, ki pod blagovno znamko Philips nedvomno določa smernice standardov TV in avdio izdelkov, je bil za leto 2022/2023 vnovič nagrajen s prestižnimi nagradami EISA. To leto je bila blagovna znamka nagrajena s tremi nagradami EISA za televizorje in eno nagrado EISA za avdio izdelke.

Philipsovi televizorji OLED s tehnologijo Ambilight na podelitvi nagrad EISA uživajo stalen uspeh. Razlog za to je kombinacija izjemne kakovosti slike in zvoka, inovativne tehnologije in vrhunskega evropskega dizajna. Zaradi te kombinacije so Philipsovi televizorji OLED v letu 2022 znova prejemniki nagrad, pridružila pa se jim je tudi serija Performance 8807 s tehnologijo Ambilight. Le-ta se trži pod edinstvenim imenom ‘The One’, ki za uporabnika pomeni vrhunski izdelek z vsemi zahtevanimi tehnološkimi lastnostmi. Ob tem ga odlikuje še preprosta uporaba ter dostopna in konkurenčna cena.

V kategoriji avdio-izdelkov oživitev serije Fidelio še naprej pridobiva zagon. Prepoznala jo je tudi EISA in ji tokrat dodelila drugo zaporedno zmago v kategorij soundbarov, pri čemer je vrhunski Fidelio TAFB1 prejel najvišje možno priznanje za leto 2022/2023.

Nagrade EISA (Expert Imaging and Sound Association) predstavljajo največje priznanje v avdio in video industriji. V zadnjih 40-ih letih je organizacija na področju televizije, slike in zvoka izbirala le najboljše – vse edinstvene izdelke je ocenila žirija vrhunskih strokovnjakov EISA, ki jo sestavlja 59 najbolj strokovnih tehnoloških publikacij in avdio-video gurujev iz 30 držav s celega sveta.

Glavni direktor trženja pri TP Vision, Martijn Smelt, je zmago na podelitvi nagrad EISA komentiral z naslednjimi besedami: »Ekipa TV Vision je vložila ogromno časa in sredstev, da bi zagotovila, da Philipsovi televizorji Ambilight in Philipsovi avdio izdelki še naprej določajo tempo na vrhu lestvice avdio in video izdelkov. Zato smo seveda izredno veseli, da je naše delo dobilo uradno priznanje strokovne avtoritete. Ocenjevalna ekipa EISA ima naše popolno spoštovanje in ponosni smo, da je bilo občudovanje izkazano z nagradami, podeljenim našim televizorjem in avdio-izdelkom.«

Ob podelitvi nagrade EISA televizorju 65OLED+937 za domači kino leta 2022 so člani ocenjevalne ekipe dejali: »Kakovost zvoka je visoko na seznamu želja vsakega kupca televizorja in Philips jo s 65-inčnim OLED+937 gotovo postavlja v ospredje. Televizorjev integrirani sistem zvočnikov, ki ga je zasnoval Bowers & Wilkins, se idealno ujema z osupljivo slikovno zmogljivostjo izredno svetlega zaslona OLED »EX Royal« in slikovnega procesorja P5 AI Dual Picture engine, z najnaprednejšo obdelavo slike v formatih HDR. Ta 5.1.2-kanalni avdio sistem odlikuje čudovit prostorski zvok."

Ob podelitvi nagrade EISA televizorju 55OLED807, v kategoriji najboljši nakup OLED TV za leto 2022/23, so ocenjevalci dejali: »Philipsova ponudba televizorjev OLED je v srednjem razredu obogatena s 55-inčnim modelom OLED807, za katerega lahko trdimo, da njegove zmogljivosti in tehnične lastnosti močno presegajo televizorjevo ceno na trgu – ta televizor OLED je prav zaradi tega postal zelo dostopen. S povezljivostjo, vključno dvema HDMI vhodoma s podporo video signalov do 120 fps in spremenljivo hitrostjo osveževanja, bodo zadovoljni tudi zahtevni igralci videoiger.«

IZbranec The One

Ocenjevalna komisija EISA pa je bila še posebej navdušena nad televizorjem 'The One' (55PUS8807). Povedali so: "Ta 55-inčni televizor LCD z osvetlitvijo LED, ki ga proizvajalec Philips imenuje preprosto 'The One', je kos predvajanju filmov v najnaprednejših formatih, gledanju televizije in zabavi ob igranju videoiger, hkrati pa je na voljo po izredno dostopni ceni. Pomembna noviteta, glede na predhodnika, je vsekakor nova funkcija Game Bar, ki bo s povezljivostjo HDMI 2.1 zagotovo navdušila igralce konzolnih videoiger."

Ocenjevalci pri EISA so soundbar Fidelio TAFB1 znova prepoznali kot vrhunski izdelek in povedali: "Dragulj v kroni Philipsove serije, soundbar Fidelio TAFB1 s svojimi številnimi možnostmi zagotavlja fantastično zmogljivost in to iz ene same kompaktne enote."

Tako 55-palčni OLED807 kot 55-palčni PUS8807 sta že naprodaj po vsej Evropi. 65-palčni OLED+937 bo uradno predstavljen 31. avgusta. Zvočnik Philips Fidelio TAFB1 bo na voljo na slovenskem trgu predvidoma že od meseca oktobra.

Za več informacij o nagradah EISA obiščite www.eisa.eu