RAZLIČNE TEHNIKE

V novem letu do zapeljivih rok

Mare Koren
5. 1. 2022, 21.37
Deli članek:

Skoraj vsaka ženska na svojem telesu najde »kritični« predel, s katerim ni zadovoljna. Čeprav bi bilo še najbolje sprejemati se takšne, kot smo, pa v sodobnem svetu, ko nas obkrožajo le lepota, standardi in pričakovanja družbe, to ni tako lahko.

Dreamstime
Pri ženskah je vadba rok (pre)pogosto zanemarjena.

Tokrat smo pustili ob strani vadbo za zapeljive noge in zadnjico ter se posvetili predelu telesa, ki ga mnogokrat zanemarimo. Osredotočili se bomo na nadlakti, saj si verjetno želimo, da bi bile lepo oblikovane in napete, in tako naše roke ne bodo razkrivale pravih let ali pa morebitnega neprimernega prehranjevanja in slabe genetike. Za ta del telesa obstaja pet različnih vadb, s katerimi dosežemo, da so roke močnejše in lepše, brez ohlapne kože. To so boks, plavanje, joga, pilates in vadba z utežmi.

Vadba z utežmi

Ženske se včasih bojijo, do bodo ob vadbi z utežmi pridobile videz preveč mišičastih, »moških« rok, a je ta skrb ob pravem načrtu odveč. Lahko se tudi posvetujemo s kakšnim izobraženim trenerjem za fitnes in priporočil nam bo prave vaje za močnejše, a ne preveč mišičaste roke.

Plavanje

Plavanje pomaga razviti in učvrstiti mišice. Če želite pridobiti več moči v rokah, poskusite plavati le z rokami, noge pa naj bodo pri miru. Tako lahko plavate tudi s partnerjem. Partner naj bo vaša »prikolica«, tako da vas drži za noge ali boke in vam pomaga pri plavanju s svojimi nogami. A tudi z navadnim plavanjem si boste oblikovali roke.

Pilates

Pilates je odlična vadba, ki jo uporabljamo tako rekreativno kot rehabilitacijsko in celo v profesionalnem športu. Pomaga pri stabilizaciji, krepi vse mišice v telesu, z njim lahko pridobimo vzdržljivost in moč, odpravlja napačno držo ter obnavlja telesno in duševno vitalnost. Če boste zaupali svojemu inštruktorju, kateremu delu svojega telesa se želite posvetiti, vam bo pokazal vaje, s katerimi boste hitreje dosegli zastavljeni cilj.

Joga

Le oglejte si inštruktorje joge, vsi imajo čudovite roke, ki so definirane, a ne preveč mišičaste. Joga temelji na moči in ravnovesju, z njo boste mišice učvrstili, a ne bodo kot ogromne mišice iz fitnesa. Joga se odlično izkaže tudi ob sproščanju stresa, poleg tega pa bo vaše telo gibčnejše. Izboljšala bo tudi vašo držo in vam dala fizično moč.

Boks

Morda se vam zdi, da je boks moški šport, a je resnica popolnoma drugačna. Boks je najboljši način krepitve mišic in oblikovanja rok. Pospeši izgorevanje maščobnih oblog okrog nadlakti in definira mišični tonus. Je izvrstna vadba, pri kateri sodeluje vse telo, hkrati pa okrepi roke. Poleg tega se pri boksu lahko rešite presežka energije, stresa in frustracij.