Leninov park in Dolina rož

Prihaja nadaljevanje uspešne slovenske televizijske serije Jezero

Nejc Simšič
20. 8. 2021, 21.33
Deli članek:

Igrani program Televizije Slovenija je v preteklih dneh zaključil snemanje šestih novih epizod igrane serije z naslovom Leninov park in Dolina rož, ki predstavljata nadaljevanje izjemno uspešne televizijske serije Jezero pred dvema letoma.

Ksaver Šinkar
Igralec Sebastian Cavazza kot inšpektor Taras Birsa
Šest novih 50-minutnih epizod prihaja na male zaslone konec leta. 

Spomnimo, prvi del serije Jezero, ki se je dogajal v snežni idili Bohinja, je bil na malih zaslonih prvič predvajan 22. decembra 2019.

Nadaljevanje priljubljene serije nas tokrat popelje v Ljubljano, kjer se glavni junak, višji kriminalistični inšpektor Taras Birsa, ki ga igra priljubljeni Sebastian Cavazza, in njegova ekipa srečujejo s tematikami brezdomstva, neonacizma in tajkunstva, pa tudi z rekreativnim športom, osebnimi krizami in starimi zamerami. Epizode so posnete po dveh istoimenskih romanih pisatelja Tadeja Goloba. Gre za dve med seboj povezani mini nadaljevanki, vsaka s tremi deli, ki bosta na sporedu ena za drugo.

Prva epizoda bo predvajana na prvem sporedu TV SLO konec tega leta. Igralski zasedbi s Sebastianom Cavazzo, Niko Rozman, Matejem Pucem in Gregorjem Čušinom na čelu so se v novi sezoni pridružili še Radko Polič, Silva Čušin, Marijana Brecelj, Blaž Dolenc in Nejc Cijan Garlatti v Leninovem parku ter Iva Krajnc Bagola, Saša Tabaković, Primož Vrhovec, Ivo Barišič in Maja Primožič v Dolini rož.

Ksaver Šinkar
Saša Tabaković se igralski zasedbi pridruži v Dolini rož.

Ksaver Šinkar
Matej Puc in Gregor Čušin