Na posvetu Z otroki v hribe – prigode in nezgode, ki bo potekal 22. junija ob 18. uri v Triglav Lab, bosta svoje poglede in izkušnje s hribolazenja z otroki delila Betka Šuhel Mikolič in Uroš Kuzman. Njune zgodbe bo s strokovnimi nasveti dopolnil Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije. Prijave na dogodek so že odprte.

Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije
Zavarovalnica Triglav
Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije

Planinske ture, na katere se odpravi celotna družina, so vedno nekaj posebnega. So zabavne in poučne, a jutranje navdušenje se lahko hitro razblini, če se optimistična družinska odprava spremeni v neskončno prepričevanje otrok, da je doseči vrh ena sama velika dogodivščina. Da bi odgovorili na vprašanja, kot so: »Kako navdušiti otroke nad hribi? Kaj je treba upoštevati, da se pohod z najmlajšimi ne bo končal z mislijo »nikoli več«? Kako z otroki v gore, da bo doživetje varno in zanimivo?« so organizatorji akcije Očistimo naše gore pripravili posvet Z otroki v hribe – prigode in nezgode.

Na posvetu, ki bo v torek, 22. junija, ob 18. uri, v Triglav Lab, bosta svoje izkušnje planinarjenja z otroki delila navdušena gornika in starša Betka Šuhel Mikolič, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda, ter Uroš Kuzman, stand up komik in matematik. Njune zgodbe bo s strokovnimi nasveti za varno hojo v hribe z otroki dopolnil Gregor Hvalc, dr. med., zdravnik reševalec letalec pri Gorski reševalni zvezi Slovenije.

Betka Suhel, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda
Zavarovalnica Triglav
Betka Suhel, pobudnica projekta Od vzhoda do vzhoda

Razglasitev Naj planinske poti

Ob zaključku posveta bo razglašena tudi zmagovalka glasovanja Naj planinska pot 2021. Letos se za prejem naziva poteguje osem slovenskih planinskih poti, med katerimi so tako tehnično zahtevne kot tudi lažje dostopne pohodniške trase.

Ljubitelji pohodništva lahko svoj glas za Naj planinsko pot 2021 portalu Vse bo v redu plus oddajo še vse do ponedeljka, 21. junija.

Prijave na posvet so že odprte

Navdušeni pohodniki in pohodnice, ki se želijo pridružiti dogodku Z otroki v hribe – prigode in nezgode, ki bo v torek, 22. junija, ob 18. uri, lahko svojo prijavo oddajo na spletnem obrazcu.

Dogodku se bo možno pridružiti po spletu ali v živo v prostorih Triglav Lab na Dunajski 20 v Ljubljani. Pogoj za obisk dogodka v živo je, da so obiskovalci zdravi in ohranjajo ustrezno medsebojno razdaljo. Prosta mesta za udeležbo na dogodku v živo so omejena v skladu s smernicami NIJZ, zato se bodo posvetu v prostorih Triglav Lab lahko pridružili le tisti, ki bodo svojo prijavo oddali do zasedbe prostih mest. Preostali bodo prejeli povezavo do spletne platforme, na kateri bo dogodek predvajan na daljavo.