Zanimivosti

Ste vedeli, da glasba zmanjšuje stres?

Oglasno sporočilo
17. 6. 2021, 09.00
Posodobljeno: 19. 6. 2021, 12.19
Deli članek:

Gotovo se vsi spominjate legendarnega glasbenega filma Moje pesmi, moje sanje. V njem nas je pred skoraj 60 leti s čudovitimi melodijami očarala družina Von Trapp, dandanes pa se priljubljenim ritmom domače in tuje glasbe lahko prepustimo z globalno glasbeno platformo TIDAL.

Glasba pozitivno vpliva na vse naše čute; v nas lahko v hipu vzbudi močna čustva in nas celo spravi v solze, smeh, tudi hipnozo. Ob pesmih, ki so nam ljube, radi zaplešemo, ob znanih uspešnicah pa z veseljem prepevamo ali požvižgavamo.

Z glasbo proti stresu

Raziskave so pokazale, da raven stresnih hormonov bistveno upade pri ljudeh, ki poslušajo sproščujočo glasbo. Poslušanje glasbe je tako izvrsten način za premagovanje stresa in slabega počutja. Predajte se priljubljenim ritmom in uživajte v blagodejnih učinkih, ki jih imajo na vaše telo.

Pravi zvoki so balzam tudi za dušo, pravijo. Poslušanje, ustvarjanje, petje in poplesavanje ob glasbi je zato čudovit način za preživljanje prostega časa. Glasba je naša zvesta sopotnica za volanom, motivira nas ob športnih dejavnostih, gledanje videospotov pa lahko našo dnevno sobo v trenutku spremeni v koncertno dvorano. Ko se združita audio in video kanala, je to prava poslastica za dušo!

TIDAL za vrhunsko zvočno in vizualno izkušnjo

Naj bo glasba del vašega vsakdana! Zavrtite si svojo najljubšo melodijo, ki še nikoli ni bila tako na dosegu roke! Telemach je namreč razširil svojo ponudbo, ki po novem omogoča tudi neomejen dostop do globalne pretočne glasbene storitve TIDAL. Ta obljublja vrhunsko zvočno in vizualno izkušnjo, saj prinaša več kot 70 milijonov pesmi vseh zvrsti tuje in domače glasbe ter 250.000 najkakovostnejših video vsebin, vključno z glasbenimi videospoti, ekskluzivnimi prenosi koncertov in prireditev brez oglasov, ter na tisoče glasbenih seznamov, ki so jih ustvarili najbolj znani ustvarjalci.

Za uporabnike Telemachovih fiksnih paketov EON Premium in mobilnih paketov NAJVEČ je TIDAL Premium vključen v storitev brez doplačila. Za vse uporabnike, ki do 31. avgusta 2021 sklenete novo ali podaljšate obstoječe naročniško razmerje za katerikoli paket EON ali VEČ, pa je storitve TIDAL Premium na voljo promocijsko in sicer za čas trajanja pogodbene obveznosti, to je 2 leti. Paket TIDAL Premium lahko v nekaj preprostih korakih aktivirate v svojem uporabniškem računu Moj Telemach. Ne pozabite citata iz že omenjenega filma – z zvoki (prave) glasbe celo hribi oživijo. S platformo TIDAL bodo še zaplesali …