Zanimivosti

Pri tem trgovcu ste zaposleni za polni čas, četrtino delovnika pa ste prosti

Oglasno sporočilo
10. 8. 2020, 08.59
Posodobljeno: 18. 8. 2020, 11.42
Deli članek:

Nov zaposlitveni model, ki ga pri HOFERju testno začnejo uvajati že septembra, je na področju zaposlitve v trgovini in logistiki prava novost.

HOFER
Samel Šabotić

Zaposlitveni model »HOFER (po)polni delovni čas« omogoča zaposlitev za polni delovni čas z dogovorjeno krajšo delovno obveznostjo. To pomeni, da bodo HOFERjevi zaposleni delali krajši delovni čas, vendar bodo zaposleni za polni čas. Ob tem jim bodo pripadale vse pravice, ki jih prejmejo zaposleni za polni delovni čas, med drugim tudi polni regres, ki je v letu 2020 pri HOFERju znašal 1.700€.

Kaj o tem pravijo zaposleni?

»Novico sem sprejel zelo pozitivno,« pove Samel Šabotić, ki je pri podjetju HOFER zaposlen skoraj desetletje. Opravlja delo prodajalca, zaposlitev v podjetju pa bi priporočal vsakemu, ki od delodajalca pričakuje dobro plačilo, korekten odnos in razgibano delo. Delo prodajalca je sicer že vrsto let plačano nadpovprečno. Zaposleni pri HOFERju za 30 ur tedensko tako prejme 1.200 €, kar je občutno nad zakonsko določenim minimalnim plačilom za polni delovni čas.

»Zaposlitvena oblika za krajši delovni čas v slovenskem okolju ni običajna, posledično pa temu tudi ni prilagojena veljavna pokojninska zakonodaja, predvsem na področju socialnih transferjev,« so povedali pri trgovcu.

Že naslednji mesec bodo začeli s testnim obdobjem, kamor bodo vključeni zaposleni približno četrtine trgovin ter izbranega področja logistike. »V tem času bomo ocenjevali vpliv novega modela in odzive zaposlenih ter tako prilagajali procese pilotne faze, ki se pričenja 2021 in v katero se bodo lahko vključili ostali zaposleni s krajšim delovni časom,« so še povedali pri HOFERju.

HOFER tipska trgovina