Pred organizacijo deželnega prvenstva v lokostrelstvu se je odločil, da v teh neugodnih koronačasih izpelje vse čim bolj varno. Med drugim je poslal na testiranje na koronavirus vse zaposlene v svojem hotelu na smučišču Planneralm na Štajerskem, kjer bi bilo nastanjenih okoli 150 udeležencev tekmovanja in drugi gostje. Rezultati so pokazali, da so štirje zaposleni okuženi s tem zoprnim koronavirusom. Sledili so ukrepi. Zaposlene je moral poslati v karanteno, vsi gostje pa so morali zapustiti hotel.

Čez dva dni je sledilo novo sporočilo ministrstva za zdravje. Pri testih je prišlo do kontaminacije, testi so bili torej lažno pozitivni. Novo testiranje pokazalo, da štirje zaposleni sploh niso okuženi.

»Škoda je bila že storjena,« je Lackner s stisnjenimi zobmi povedal za Kronenzaitung in ocenil, da je škode za približno 14.000 evrov.

Na ministrstvu za zdravje so priznali napako in se opravičili Lacknerju ter ob tem dodali, da je prvič prišlo do takšnega kiksa. Lacknerju opravičilo ne bo povrnilo stroškov, zato bo ubral pravno pot, po kateri bo od države zahteval odškodnino.