rubrika razgaljeni

Govorica telesa Simone Kustec: Umirjanje napetosti

Edvard Kadič, strokovnjak za komunikacijo; www.edvardkadic.com
24. 5. 2020, 07.50
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutnem položaju, v katerem se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov razlaga eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel ministrico za šolstvo, znanost in šport, Simono Kustec.

STA
Govorica telesa Simone Kustec.

Umirjanje. Popravljanje očal med govorjenjem je redko res potrebno. Veliko pogosteje gre za tako imenovani umirjevalec, nezavedno kretnjo roke, s katero poskušamo okrepiti zavedanje prisotnosti in s tem posledično umiriti notranjo napetost.

STA
Govorica telesa Simone Kustec.

Iskrenost. Široko razprte roke, dlani obrnjene proti občinstvu in neposreden dobronameren izraz na obrazu kažejo na iskrenost pri nagovoru ter željo, da je tako tudi sprejeto.

STA
Govorica telesa Simone Kustec.

Bistvo. Gesta z roko, ki podpira nagovor v tistih delih, ko želimo še prav posebej poudariti posamezne odlomke povedanega.

STA
Govorica telesa Simone Kustec.

Razumevanje. Z zamejitvijo prostora z dlanmi dodatno pokažemo, da je tematika zahtevna, občutljiva, kompleksna ... in zato zahteva posebno pozornost.