Zanimivosti

Domači recepti, ki pomladijo kožo obraza

T.D.
3. 5. 2020, 10.04
Deli članek:

Obstaja veliko lepotnih trikov in receptov, ki jih lahko pripravite doma. Prepričani smo, da vaša kuhinja vsebuje vse sestavine, ki jih boste potrebovali.

Dreamstime
Rezine kumare so odličen vir vlage, ki pomaga pri blagih sončnih opeklinah.

Pozabite drage kreme in moderne negovalne zvarke – včasih je tisto, kar hranite v hladilniku, dovolj, da poudarite svojo lepoto!  Že naše babice so vedele, da lepota ne prihaja le od znotraj in da potrebuje tudi podporo kakšne kumare, čaja ali mleka, da zacveti v vsem svojem sijaju.

Kumare kot vlažilna maska

Rezine kumare so odličen vir vlage, ki pomaga pri blagih sončnih opeklinah. Kožo nahranijo z vodo, vitaminoma A in C ter dodatno odpravijo vnetja in razdražljivost. Poleg tega kumare vsebujejo encime, ki regenerirajo kožo. Rezine kumar si položite na izsušeno ali od sonca prizadeto kožo in jih odstranite po 15 minutah. Po takšni maski kožo splaknite s toplo vodo.

Čaj kot lepotilo

Čajne vrečke pomagajo pri oteklih očeh in podočnjakih. Če ste zaradi prekrokane noči zabuhli, preprosto skuhajte črni čaj, vrečk pa po uporabi ne zavrzite, temveč ju položite na zaprti veki. Izvlečki iz čaja pomagajo odstraniti odvečno tekočino pod očmi, zato oteklina hitro uplahne. Močni antioksidanti v čaju se borijo tudi proti prostim radikalom, ki pospešujejo staranje kože. Vrečki imejte na vekah vsaj 10 minut, zatem pa morebitne madeže s kože odstranite z mrzlo vodo.

Morska sol za mehko kožo

Zelo učinkovit in cenovno ugoden piling lahko pripravite sami: zmešajte olivno olje in morsko sol ter si z mešanico očistite obraz. Piling bo najboljši, če boste na eno pest soli dodali majhno skodelico olja. Najlažje ga boste s sebe sprali pod prho. Zaradi olivnega olja boste po prhanju imeli mehko kožo in ne bo potrebe po uporabi losjona.

Skuta kot obrazna obloga

Potrebujete samo skuto in med, saj oboje podari koži vlago in jo intenzivno neguje. Takšna maska osveži in prekrvi kožo ter poskrbi za rožnat sijaj. Na eno žlico skute zmešajte žlico do dve meda in si nato pasto (0,5 cm na debelo) za 30 minut namažite na obraz. Sperite s toplo vodo. Najboljša je pusta skuta, le pri zelo suhi koži uporabljajte polnomastno.