Presaditev

FOTO: Čevljar z grozo opazoval, kako je po zraku poletel njegov palec, zdaj ima "novega"

R.T.
27. 1. 2020, 09.24
Posodobljeno: 27. 1. 2020, 09.27
Deli članek:

Kirurgi so čevljarju, ki je v nesreči izgubil palec na roki, amputirali palec na nogi in mu ga prišili na kritično mesto.

University Hospitals of Derby and Burton
David Lee z novim starim palcem.

Britanski čevljar David Lee je v začetku lanskega leta v svoji čevljarski delavnici želel skrajšati peto na enem od čevljev, ko mu je stroj nenadoma »zagrabil« roko. Z grozo je opazoval, kako je v zrak poletel njegov palec in pristal na tleh poleg njega. Roko mu je uspelo izvleči s stroja, njegova prva misel pa ni bila bolečina, temveč se je vprašal, kako si bo odslej lahko služil kruh, poroča časnik Derbytelegraph. »Takoj sem vedel, da je zadeva resna, skrbelo me je samo to, da ne bom več mogel popravljati čevljev. Ko sem pomislil, da bom izgubil delavnico, so se mi ulile solze,« je opisal Lee. Pojasnil je še, da je takoj po nesreči ugasnil vse stroje, odšel ven, prižgal cigareto in počakal na reševalce. 

Leeja so iz bolnišnice v Mansfieldu premestili na specialistični oddelek bolnišnice v Derbyju, kjer so predlagali presaditev nožnega palca. Le pet dni po nesreči je pristal na operacijski mizi. Operacija, ki jo izvajajo zelo redko, je trajala 10 ur. Bila je uspešna. Lee je v petek, dobro leto dni po nesreči in po mesecih rehabilitacije znova obiskal zdravnike, ki so mu rešili kariero.

University Hospitals of Derby and Burton
David Lee po operaciji.

University Hospitals of Derby and Burton
Tega ne bo tako zelo pogrešal.