Popolna urejenost

Ko iz službe hitite naravnost na zabavo

Z.F.
24. 12. 2019, 17.14
Deli članek:

Je pred vami veliko decembrskih zabav, z božično večerjo in najdaljšo nočjo? Ker za korenite lepotne posege nimate več časa, bo treba ubrati hitro pot.

Dreamstime
Z drobnimi triki do zmeraj popolne urejenosti.

Na srečo vam že nekaj preprostih negovalnih prijemov v dobri uri pomaga ustvariti videz, kot bi prišli iz kozmetičnega salona.

Predstavljajte si, da ste ravnokar prišli utrujeni iz službe, že čez slabo uro pa vas čaka ena od obveznosti, tipična za decembrski čas – zabava.

Čeprav bi najraje legli in si tako nabrali moči, je jasno, da za lepotni spanec ni časa. Raje se hitro lotite drugačne »lepotne akcije«.

Dobra prha

Če si ne boste utegnili umiti las, na krtačo nanesite nekaj otroškega pudra in lase razčešite.

Deset minut namenite prhanju in pilingu telesa. Zmešajte malo večnamenske moke, sladkorja, jogurta, meda in nekaj kapljic olivnega olja. Dodajte še nekaj kapljic eteričnega olja vanilje ali sivke in se z dobljeno mešanico natrite po telesu. To bo zmehčalo vašo kožo in ji dalo sijaj.

Nekaj minut za pričesko

Če imate dovolj časa za umivanje las, vam priporočamo tale postopek: zmešajte eno jajce, eno skodelico limoninega soka, dve žlici jogurta in dve žlici olivnega olja. Nanesite na lase, pustite učinkovati pol ure, nato si umijte lase kot običajno. Posušite in oblikujte pričesko. Vaši lasje bodo sijoči, mehki in ukročeni.

Nasvet: Če si ne boste utegnili umiti las, potresite na krtačo nekaj otroškega pudra in si temeljito razčešite lase, in sicer tako da ste sklonjeni naprej. Vaši lasje bodo videti bujnejši, masten sijaj pa bo izginil.