PRIDIH ČAROBNOSTI

Kakšno bo praznično omizje za ta božič?

Z.F.
23. 12. 2019, 21.00
Deli članek:

Kadar krasimo stanovanje, namenimo nekaj časa in svoje ustvarjalnosti tudi pogrinjkom. Dobra hrana bo tako teknila še bolj! Gostje pa se bodo še dolgo spominjali praznične večerje.

Arhiv Svet24
Na mizo nikar ne postavljajte preveč različnih barvnih kombinacij. Naj kraljujeta dve, največ tri.

Na praznični mizi naj dobijo prostor različno oblikovane svečke, bunkice, drobne zvezdice ali kamenčki, lepi pogrinjki in različni dodatki. Pomembno je, da se bo vsak, ki bo sedel za tako mizo, počutil – seveda v dobri družbi – sproščeno in prijetno. Predstavljamo vam nekaj elegantnih prazničnih pogrinjkov.

V belem

Arhiv Svet24
Belemu porcelanu dodajte še bele svečke, ne pozabite na venček, mizo pa lahko okrasite tudi z okraski za jelko.

Kontrast temno rjave mize in belega porcelana ter belega okrasja je zelo eleganten. Na najopaznejši stol privežite smrekov venček. Popršite ga z umetnim snegom za zimski videz. Poleg krožnikov iz porcelana postavite bele prtičke iz blaga. Prav nič ni narobe, če položite jedilni pribor kar na mizo, poleg krožnika. Na sredino mize pa postavite različne praznične porcelanske figurice, svečke v obliki storžev, na rob mize postavite stekleno vazo z okraski za jelko. Ljubek dodatek so medenjaki z imeni gostov, da ni težav s sedežnim redom. Tudi plišasti medvedek lahko dobi prostor na praznično okrašeni mizi.

Zlati sijaj

Mizo pogrnite s svetlečim presojnim prtom zlatega odtenka, kombinirate ga lahko z dodatki rjave barve. Nanj razporedite porcelanske krožnike z zlatimi okraski, na sredino mize pa postavite različne figurice in okraske zlate barve: angelčke, svečnike za čajne svečke, drobne bunkice … Prostor med krožniki potresite z zlatimi ali presojnimi drobnimi kamenčki.

Klasična rdeča

Rdeča je klasična božična barva, je vesela in praznična. Če imate jelko okrašeno v rdeči barvi, potem si tako okrasite še praznično mizo. Pod vsak krožnik postavite rdeč prtiček – pogrinjek, beli laneni prtički ob krožnikih so v rdečih obročkih, tudi krožniki imajo rdečo obrobo. Mizo ozaljšajte z rdečimi svečniki, rdečimi svečkami, prijeten dodatek pa so piškotki z zimzelenimi vejicami ob vsakem krožniku.