Raj bi delil s prijaznimi ljudmi

Multimilijonar išče ljudi, ki bi z njim živeli na pet milijonov evrov vredni posesti

R.T.
19. 12. 2019, 08.46
Posodobljeno: 19. 12. 2019, 08.48
Deli članek:

Nemški multimilijonar Karl Reipen je lastnik več kot pet milijonov evrov vredne posesti na Novi Zelandiji. Sedaj išče 10 ljudi, ki bi živeli z njim, piše britanski časnik Guardian.

Profimedia
Vinograd na Severnem otoku na Novi Zelandiji (fotografija je simbolična).

Reipen, ki si je milijone prislužil s prodajo ledene kave v pločevinki, je objavljal oglase v enem od lokalnih časopisov. Posestvo Awakino, ki se nahaja na Severnem otoku na Novi Zelandiji, je opisal kot "raj"Multimilijonar v prostore hiš na svojem posestvu vabi posameznike, ki so stari do 70 let, s seboj pa lahko pripeljejo tudi svoje konje. "V vsaki hiši lahko živita dve osebi. Družite se lahko v prelepi vinski kleti. Če vas zanima življenje s skupino zanimivih ljudi, potem je to življenje za vas," je zapisal v oglasu in dodal: "Uživate lahko v sprehajanju, ribištvu, nakupovanju, opazovanju ptic, plavanju, gledanju lepih živali". Od posestva do naslednjega velikega mesta je 90 minut vožnje, nahaja pa se med Tasmanskim morjem in reko Awakino. 

Zaradi tujih lastništev nepremičnin, ki so povzročila stanovanjsko stisko, je novozelandska vlada pod taktirko Jacinde Ardern tujcem prepovedala nakup hiše v državi. Reipin pa je posestvo kupil pred novim zakonom. Po desetih letih prenove in objavljanja objektov na zemljišču si Nemec sedaj želi, "da bi lahko paradiž delil z prijaznimi ljudmi".