Sodelujte in pomagajte

V ŽIVO: V centru prestolnice pri Denisu Avdiću iz ure v uro bolj živahno

R.T.
19. 12. 2019, 05.10
Posodobljeno: 19. 12. 2019, 19.37
Deli članek:

Sredi Mestnega trga v Ljubljani se nahaja studio najbolj poslušanega jutranjega programa v Sloveniji, Denis Avdić Showa. Voditelji Denis Avdić, Miha Deželak, Jana Morelj in Anja Ramšak od 5-h zjutraj vodijo dobrodelni 28-urni maraton, kjer obljubljajo veliko znanih gostov, dobre zabave in seveda glasbe.

Radio1
28-urni maraton na Radiu 1.

Ker marsikatera družina s strahom pričakuje decembrske praznike, saj je v Sloveniji še vedno preveč ljudi, ki nimajo za dostojno življenje, kaj šele za bogate dekoracije in razkošna darila, sta Radio 1 in dm združila moči. Zbirajo namreč sredstva za družine v stiski, njihova želja pa je, da presežejo lanski znesek, 300.000 eurov.

V njihovem studiu je veselo že od ranega jutra, saj k voditeljem prihajajo številni znani gosti, ki s svojimi nastopi popestrijo praznično vzdušje.

Radio 1
28-urni dobrodelni Denis Avdić Show

Že ob šestih zjutraj je zbrane ogrela skupina Balkan boys, v goste sta prišla klovnesa Eva Škofič Maurer z enim od klovnov, strokovnjaki za avtomobilizem Ciril Komotar in Atmosferci, ter skupina Help! A Beatles tribute band. Prvič pa se je dobrodelnega maratona udeležil voditelj Mario Galunič. Štiri prijatelje so obiskali tudi predsednik Borut Pahor, Lea Sirk, Marko Miladinović, Lara Komar, Bernarda Žarn, Sanja Modrić, Luka Basi, Lepa Afna, ekipa Radia GAGA, Cool mamacita in Cool fotr.

Anja Ramšak je povsem zaživela, ko je studio obiskala legendarna pevka Sendi, ki je zapela svojo veliko uspešnico Nemirna kri.
"Kar semene tiče, je Sendi ena izmed junakinj moje mladosti in tudi mojih zrelih let. Je tudi kraljica koroških gaud. Nemirna kri pa je ena od teh pesmi, ki jih znam odpeti tudi ob treh zjutraj, ko me vržete iz postelje," je dejala Anja.

Sendi je zaupala, da je to pesem nazadnje pela tri leta nazaj v enem izmed klubov, pela pa jo je prvič po 20-ih letih. "Rada poslušam jazz, kvalitetno glasbo, predvsem so mi všeč moški vokali," je povedala Sendi.

Radio 1
Mnogo zabavnega se dogaja v 28-urnem dobrodelnem maratonu na Radiu 1.

Za pravo presenečenje je poskrbel Dejan Kranjc, pevec skupine Poskočni. Ko je snel svoj klobuk je razkril, da nima več svoje značilne pričeske. Presnetil pa je tudi Deželak, ki je na vse grlo zapel Hulapalu.

"Imel sem pritožbo, da Deželak poleti ni prav pel to pesem. Pel je jodi jodi jodi jodi..," se je smejal Dejan.

"Ker ste tako odprtega srca in prijazni ter dobrodelni, sem vam prinesel čokladice, da se malce posladkate. Rad bi se vam zahvalil. To kar delate je zelo pohvalno in plemenito, hkrati pa tudi zelo zabavno, ljudje rabimo smeh" je povedal predsednik Pahor.

Med zabavnimi nastopi, pa pride tudi trenutek za solzne oči in cmok v grlu. V eter namreč kličejo družine, ki so v stiski in poslušajo njihove žalostne zgodbe. Z lepimi gestami pa presenetijo tudi naključni mimoidoči. Gospod, ki se ni želel izpostavljati je prinesel škatlo s kovančki, ki jih je za dobrodelne namene  eno leto zbirala njegova žena. Žal je preminila, zato je škatlo pred studio prinesel sam.

Sicer pa se bo glasbeni spektakel zgodil na Kongresnem trgu, kjer je Avdić lani s predstavo v živo Moški so z Marsa, ženske so z Venere, privabil okoli 10 tisoč ljudi.

Ob 19-ih se je začel standup nastop komikov Nejca Šmita, Sašota Stareta in Lucije Čirović. Svojih debitantskih 5 stand up minut bo dodal tudi junak Miha Deželak.

Radio 1
Mnogo zabavnega se dogaja v 28-urnem dobrodelnem maratonu na Radiu 1.

Ob 20-ih bo Avdić na oder Kongresnega trga pripeljal nastopajoče v največjem tv šovu te jeseni Znan obraz ima svoj glas, ki se bo zaključil to nedeljo. Na odru lahko z izvedbami največjih hitrov pričakujete vseh 8 nastopajočih v oddaji: Alexa Volaska, Petro Zore, Davida Amara, Ano Dežman, Evo Boto, Majo Oderlap, Matica Supovca in Srđana Milovanovića. Poleg aktualnih izvajalcev bosta svoje izkušnje z glasbenimi predelavami dodala še zmagovalca iz prejšnjih sezon in člana ekipe Radia1  Tilen Artač in Tomaž Klepač.

Prvo javno izvedbo oddaje Znan obraz ima svoj glas bodo zaključili z največjim zborom v Sloveniji in v družbi legendarne skupine Pop Design. Z uspešnico Na božično noč bodo otvorili praznike in združili moči za družine v stiski, ter pošiljali smse POMAGAM 1 ali POMAGAM5 na 1919.