Trčenje mopeda in osebnega avtomobila

Zrežirala sta prometno nesrečo, nista pa prelisičila koprskih policistov

G.G.
19. 12. 2019, 08.38
Posodobljeno: 19. 12. 2019, 08.45
Deli članek:

Ko sta konec maja v Kopru trčila voznik mopeda in voznica osebnega avtomobila, sta se še na kraju nesreče dogovorila za izmišljeno zgodbico, ki sta jo »prodala« policistom.

Profimedia
Izvedenec je ugotovil, da je bil avto nedavno v popravilu (fotografija je simbolična).

Koprski policisti so bili 23. maja obveščeni, da je osebni avtomobil po trku s pešcem, odpeljal s kraja nesreče. Policisti so začeli s svojo nalogo. Pogovorili so se hudo poškodovanim mladoletnim pešcem in domnevnim pričam nesreče. Hitro so ugotovili, da nekaj smrdi. Izjave domnevnih prič so si bile v neskladju, v bližnjem smetnjaku pa so policisti za nameček našli še kose odpadnih delov mopeda. Indici za dvom o verodostojnosti opisa nesreče udeležencev.

Policisti so se pogovorili še s stanovalci bližnjih blokov in pridobili več izjav, ki so podale drugačno sliko o nesreči. V tej varianti ni bilo govora o pešcu in pobeglemu vozniku, ampak o trku mopeda in osebnega avtomobila ter o posledičnem dogovarjanju med udeleženci prometne nesreče. Sum na zaigrano prometno nesrečo!

V naslednjih dneh so policisti izbrskali informacije o ženski, ki je bila kot voznica udeležena v trku. Na podlagi odredbe sodišča so na njenem domu v Kopru opravili hišno preiskavo. Zasegli so njen osebni avtomobil in mobilni telefon. Izvedenec je hitro ugotovil nedavno popravilo avta.

Policisti so po vseh zbranih informacijah izrisali drugačno zgodbo. Po trku mopedista in voznice osebnega avtomobila, sta se udeleženca nesreče dogovorila, da nezgodo prijavita kot pobeg voznika osebnega avtomobila po trku v pešca.

Diletantska režiserja prometne nesreče sta si zaslužila kazenski ovadbi.