Zanimivosti

FOTO in VIDEO: Posvojila mačjega mladiča, ga odpeljala k veterinarju in se vrnila brez njega. To je razlog

R.T.
26. 11. 2019, 09.33
Posodobljeno: 26. 11. 2019, 21.45
Deli članek:

Kmalu je ugotovila, da ne gre zgolj za potepuškega mačjega mladiča.

Fundacion Argentina de Recate Animal - Facebook
Tito

Florencia Lobo je 18-letnica, ki je na severu Argentina z bratom vihtela ribiško palico, ko sta slišala mačji klic na pomoč. Misleč, da gre za ptico, ki je padla iz gnezda, sta brat in sestra odkorakala do drevesa in na tleh odkrila dva zapuščena mačja mladiča.

Danija in Tita sta tistega septembrskega dne odnesla domov v mesto Santa Rosa de Leales, ki se nahaja v provinci Tucuman. Na žalost, je preživel zgolj Tito. »Rad je splezal na mizo in skakal z nje,« je povedala Florencia, ko je opisovala Titovo igrivost. Mladič se je pri tem poškodoval, najstnica pa ga je brž odpeljala k veterinarju in ugotovila, da Tito ni zgolj navadna potepuška mačka. Gre za mladiča jaguarundi pume, ki sicer biva na jugu Severne in Južne Amerike.

Florencia Tita ni več smela odnesti domov, potem ko bodo oskrbeli njegov poškodovani ud, pa ga bodo veterinarji predali organizaciji za reševanje živali. Ko bo povsem okreval, ga bodo izpustili nazaj v divjino.

»Sledil mi je povsod. Težko mi je bilo, ko so ga vzeli, vendar razumem, da je to najbolje zanj,« je povedala 18-letnica.