Zanimivosti

Po petih zaporednih zmagah poraz v Zadru

R.T.
25. 11. 2019, 11.35
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 11.51
Deli članek:

Košarkarji Cedevite Olimpije so na gostovanju v Dalmaciji v osmem kolu Lige ABA doživeli nepričakovan in neprijeten poraz proti zadru, ki je v nedeljo v športni dvorani Krečimirja Ćosića slavil zmago s 101:63.

KK Cedevita Olimpija Ljubljana
Cedevita Olimpija

Po petih zaporednih zmagah, so košarkarji Cedevite Olimpije v nedeljo v Zadru prvič po 2. novembru parket zapustili s sklonjenimi glavami. Od izbrancev glavnega trenerja Slavena Rimca je bila s 101:63 boljša domača ekipa, Zadar pa je tako zabeležil prvo zmago v regionalni sezoni, in Zmajem zadal drugi poraz v tej sezoni Lige ABA.

Ljubljanski košarkarji so v Zadru prikazali eno od najslabših, če ne celo najslabšo predstavo te sezone. Na samem začetku tekme so se še uspešno kosali z domačini, ki pa so ob koncu prve četrtine enostavno dvignili ritem igre in začeli preprosto mleti vse pred seboj. Z 20 točkami razlike so prvič povedli v drugi četrtini (40:20), malo pred koncem tretje četrtine pa je semafor v Športni dvorani Krešimirja Ćosića kazal že 68:37 v korist Zadra. Začel se je neuspešen lov košarkarjev Cedevite Olimpije, ki so na koncu doživeli še drugi poraz v tej regionalni sezoni.

Najbolj učinkoviti v ljubljanski četi so bili z enajstimi točkami Ryan Boatright, Codi Miller-McIntyre (5 skokov) in Marko Simonović (6 skokov).

Pred Ljubljančani je zdaj šestdnevni tekmovalni premor, saj bodo v 7Days EuroCupu na parket naslednjič stopil šele v sredo, 11. decembra, prihodnjo nedeljo ob 17.00 pa v Stožice v devetem kolu Lige ABA prihaja Crvena zvezda mts. Dvoboj z aktualnimi prvaki Lige ABA bo imel tudi poseben nostalgičen čar, več o tem pa v ponedeljek.

IZJAVI PO TEKMI:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:

»Met nam na obračunu z Zadrom enostavno ni stekel, prav tako pa enostavno nismo obstajali v igri v obrambi. Mislili smo, da se bo tekma dobila sama od sebe. Če proti kateremu koli tekmecu nisi maksimalno angažiran, potem boš zagotovo imel težave. Domačini so bili bolj motivirani, željni zmage in dokazovanja, to pa je na koncu odločilo tekmo.«

Andrija Stipanović, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Na žalost nam na tekmi nič ni šlo od rok. Obračuna nismo začeli s pozitivno energijo, kar so domači igralci izkoristili in zadeli mete, vse skupaj pa jim je dalo krila za nadaljevanje obračuna. Nismo pričakovali takšnega kiksa. Že prihodnjo nedeljo nas čaka nova pomembna tekma. Popraviti moramo napake in nadaljevati v ritmu iz zadnjega meseca.«

LIGA ABA, 8. KOLO

ŠD KREŠIMIR ĆOSIĆ (ZADAR, HRVAŠKA), NEDELJA, 24. NOVEMBER:

ZADAR – CEDEVITA OLIMPIJA 101:63 (21:11, 24:15, 27:15, 29:22)

CEDEVITA OLIMPIJA: Krušlin 3, Boatright 11, Krampelj, Hopkins 9, Murić 6, Mulalić, Miller-McIntyre 11 (5 skokov), Blažič 6 (5 skokov), Stipanović 4 (4 skoki), Zagorac, Simonović 11 (6 skokov), Zirbes 2 (5 skokov).