na mestu mrtva

Tragedija v Škofji Loki: tovornjakar na parkirišču povozil peško, ni ji bilo pomoči

S.R.
25. 11. 2019, 11.34
Posodobljeno: 25. 11. 2019, 11.41
Deli članek:

Na območju Škofje Loke se je danes pripetila huda prometna nesreča, v kateri je življenje izgubila peška.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Iz PU Kranj pojasnjujejo, da se je nesreča zgodila na parkirišču. Okoliščine nesreče zaenkrat kažejo, da je voznik tovornega vozila izvajal premik in pri tem trčil v starejšo peško. Ta je zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče. Policisti o nesreči sicer še vodijo postopek, gre pa za že deveto smrtno žrtev v prometu na Gorenjskem letos. Lani je bilo smrtnih nesreč šest. 

Letos so gorenjski policisti obravnavali 1.641 (1.568 leta 2018) prometnih nesreč. Devet (6) udeležencev je umrlo, 88 (75) oseb je bilo hudo telesno poškodovanih, še 437 (385) pa lažje. "Najpogostejši vzroki za prometne nesreče so neprilagojena hitrost, stran oziroma smer vožnje, izsiljevanje prednosti, varnostna razdalja in premiki z vozilom," pojasnjuje tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos. 99 (94) povzročiteljev prometnih nesreč je bilo pod vplivom alkohola, pri čemer je povprečna stopnja alkohola pri teh voznikih znašala 1,36 promila. Vseh prometnih udeležencev pod vplivom alkohola je bilo 1.130, 210 voznikov pa je bilo še pozitivnih na teste za prepovedane droge oziroma so preizkus odklonili.

Policisti vse udeležence v prometu pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in k izogibanju tveganjem, ki povzročajo prometne nesreče in ogrožanja