FOTO: Pretihotapil predebelo mačko in dobil »brco v rit«

A.S.
13. 11. 2019, 09.02
Posodobljeno: 13. 11. 2019, 20.35
Deli članek:

Fotografijo svojega podviga je objavil na facebooku in se uštel, piše britanski časnik BBC.

Facebook
Viktor in Mikhail med letom v Vladivstok.

34-letnega Mikhaila Galina je na letu iz latvijske Rige v Moskvo spremljal maček Viktor. 34-letnik naj bi na moskovskem letališču prestopil na letalo za Vladivstok, zataknilo se je. Ruski letalski prevoznik Aeroflot ima izrecna pravila: ljubljenčki, ki tehtajo več kot osem kilogramov, sodijo v prostor za prtljago.»Tehtnica je pokazala, da se je Viktor zredil. Imel je 10 kilogramov in ni smel v prostor za potnike,« je na začetku meseca zapisal Galin na facebooku. S prijatelji je delil tudi fotografijo uspešnega podviga, objava pa je kmalu pritegnila širšo javnost.

Ker se Galin med letom ni želel ločiti od svojega živalskega prijatelja, je zapustil letališče in skoval načrt. V Moskvi je našel mačko podobno Viktorju, ki je tehtala manj. Naslednji dan se je vrnil, Viktorja med kontrolnim pregledom zamenjal z njegovim »dvojnikom« in pretental letalsko osebje. Tik pred vkrcanjem je mačko z manj kilogrami vrnil lastnikom.

34-letnik pa se je z objavo svoje uspešne »mačje prevare« na družbenem omrežju, ki je pritegnila tudi pozornost zaposlenih pri Aeroflotu, uštel. Letalska družba ga je namreč odstranila s programa pogostih potnikov, s tem pa je ostal brez številnih ugodnosti.