Zanimivosti

V Stožicah z močnim Unicsom

Oglasno sporočilo
12. 11. 2019, 10.34
Posodobljeno: 12. 11. 2019, 10.36
Deli članek:

V sredo se bodo košarkarji Cedevite Olimpije vrnili na parket Arene Stožice in se ob 18.30 v sedmem kolu 7Days EuroCupa pomerili z Unicsom iz Kazana.

www.cedevita.olimpija.com
Tekma bo težka.
7DAYS EUROCUP, 7. KOLO 
Arena Stožice (Ljubljana), sreda, 13. november, ob 18.30: 
CEDEVITA OLIMPIJA – UNICS KAZAN (TV prenos na Šport TV 1) 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v sredo po štirih zaporednih tekmah na gostujočem parketu znova stopili na igrišče v stoženski dvorani. Ob 18.30 ljubljanske Zmaje čaka dvoboj sedmega kola 7Days EuroCupa, na katerem se bodo udarili z ruskim Unicsom iz Kazana, in skušali poravnati račune iz prvega medsebojnega srečanja. Neposredni televizijski prenos bo možno spremljati na Šport TV 1.

V sredin dvoboj v Areni Stožice Cedevita Olimpija vstopa po dveh izjemno pomembnih zmagah v Evropskem pokalu in Ligi ABA. Minulo sredo so Ljubljančani v Carigradu s 76:72 ugnali Darušafako in zabeležili prvo evropsko zmago v sezoni, v nedeljo pa so bili nato na slovenskem derbiju regionalnega tekmovanja z 90:67 boljši še od Koper Primorske. Na obeh tekmah je bil najbolj učinkovit košarkar Cedevite Olimpije Codi Miller-McIntyre, ki je v turški Volkswagen Areni dosegel 11 točk, 10 skokov in devet podaj, v koprski Areni Bonifika pa je v statistiko vknjižil 15 točk, devet podaj in štiri skoke.

Izbrance glavnega trenerja Slavena Rimca v sredo v Stožicah čaka izredno zahtevno delo, saj so košarkarji Unicsa na dosedanjih šestih tekmah doživeli zgolj en poraz, pa še tega v prvem kolu proti Germani Brescii. Sledila je serija petih zaporednih zmag, nazadnje pa so igralci iz Kazana s 77:63 poravnali račune prav z italijansko ekipo. Najboljši strelec Unicsa v tej sezoni je Errick McCollum, ki v povprečju dosega 18,5 točke, temu pa doda še 3,7 podaje in 3,2 skoka na obračun.

Blagajna v Areni Stožice, hkrati pa tudi vrata dvorane, se bosta odprli 60 minut pred začetkom tekme. Vstopnice za ogled obračuna so na voljo na www.shop.olimpija.com, na vseh bencinskih servisih Petrol in na prodajnih mestih Moje karte. V izogib morebitni gneči na blagajni, vsem navijačem priporočamo, da se na tekmo odpravijo tudi z avtobusi Ljubljanskega potniškega prometa, saj se lahko tri ure pred začetkom in tri ure po koncu tekme, z vstopnico vozijo brezplačno.

Movember pa je zajel tudi stožensko dvorano in KK Cedevita Olimpija - vsak moški, ki bo na tekmo z Unicsom iz Kazana prišel z brki, se mu bo ob nakupu vstopnice priznal posebni, 20% popust na vstopnico za ogled tekme.

IZJAVI PRED TEKMO:

Slaven Rimac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Za nas je, če imamo v mislih naš položaj na lestvici 7Days EuroCupa in vse tekme do tega trenutka, vsak dvoboj v Evropskem pokalu zadnji vlak, ki še vodi v drugi del tekmovanja. Zagotovo bomo v obračun z Unicsom krenili motivirani. Naša ekipa je na zadnjih dveh tekmah, ki sta bili za nas zelo pomembni, prikazala dobro predstavo. Unics je zelo kvalitetna ekipa, zato nas v sredo zagotovo čaka zahtevna preizkušnja. Igralci, ki igrajo na zunanjih položajih, so fenomenalni, košarkarji, ki pa se borijo pod obema obročema, to počnejo zelo čvrsto. Naši tekmeci niso visoki, a to nadoknadijo z izjemnimi atletskimi sposobnostmi. Ekipa iz Kazana je ustvarjena zato, da osvoji 7Days EuroCup. Če bomo odigrali v obrambi tako, kot to znamo, se lahko brez težav stepemo z našimi tekmeci.«

Andrija Stipanović, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Obračun z Unicsom je za nas zelo pomemben. V prvem delu sezone smo iz rok izpustili veliko priložnosti, da bi imeli na svojem računu kakšno zmago več. Zadnji dve zmagi, proti Darušafaki v Turčiji, in proti Koper Primorski v Kopru, sta nam dali samozavest, sami sebi pa smo dokazali, da, če želimo, zmoremo veliko. Želim si, da igri iz obeh tekem pokažemo tudi v sredo proti tekmecem iz Kazana. Upam, da bodo navijači prišli v čim večjem številu, saj se lahko z zmago proti Unicsu marsikaj spremeni v naši skupini. Poskušali se bomo čim bolje pripraviti na tekmo. Naša edina želja je zmaga, in napravili bomo vse, da dosežemo nov uspeh.«