Zanimivosti

Naj bo predsoba ogledalo doma

Z.F.
9. 11. 2019, 19.23
Posodobljeno: 5. 4. 2023, 10.33
Deli članek:

Sivi novembrski dnevi kot nalašč kličejo v topel objem doma. Pri vsakem vstopu v naš dom nas najprej pozdravi predsoba, prostor, ki je namenjen odlaganju plaščev in jaken ter sezuvanju čevljev. Nedvomno govorimo o prostoru, ki mora biti od vseh najbolj funkcionalen.

Dreamstime
Predsoba mora biti ogledalo vašega doma in topel sprejem, ko se utrujeni vrnete domov.

Sploh v starejših stanovanjih ali domovih predsoba nima svojega prvotnega namena oziroma gre zgolj za hodnik, na katerem se obuvamo in sezuvamo, oblačimo in slačimo. A predsoba bi morala biti precej več kot to. Predvsem naj bi bila funkcionalen prostor, ki je namenjen tudi mokri in umazani obutvi, shranjevanju dežnikov, ključev, klobukov, dežnih plaščev, slamnikov, kap, rokavic in še in še. Povrhu pa mora biti prostor, ki prijazno pozdravi, ko se vrnete domov. Ne glede na to, ali je vaša predsoba majhna ali velika, jo uredite tako, da bo lična in funkcionalna.

Dreamstime
V manjših predsobah razmislite o pohištvu po meri in prav tako ne pozabite na funkcionalnost.

Preden preuredite, vse premislite

Naj bo funkcionalnost na prvem mestu. Če je vaša predsoba velika, razmislite o vgradnih omarah, kamor boste lahko shranili zimsko in poletno garderobo, športne rekvizite ter dodatke, kot so kape, šali, rokavice … Prostor uredite tako, da bo deloval gostoljubno in domače že ob vstopu vanj. Če je predsoba dovolj velika, vanjo postavite klop ali stol za lažje obuvanje oziroma sezuvanje ter manjšo mizico, ob kateri boste lahko sprejeli goste, ki jim ne želite razkazovati svojega doma. Če je predsoba majhna, boste morali o ureditvi in pohištvu bolje razmisliti. Pomagajte si z manjšimi in nemotečimi kosi pohištva, ki imajo več vlog. Omislite si omaro za čevlje, katere vrata so tudi ogledalo. Razmislite o funkcionalnem pohištvu. Naj bo klop za obuvanje tudi skrinja s copati ali zimsko obutvijo in dodatki. Naj vam ne bo žal investirati v tak kos pohištva, saj se vam bo to še kako obrestovalo.  

Dreamstime
Ne pozabite tudi na police in škatle, kamor boste lahko shranili razne drobnarije.

Ne pozabite na police in obešala

Če v predsobo ne morete postaviti omar, si lahko omislite police. Te bodo v odlično pomoč pri shranjevanju ključev in drugih drobnarij, ki bi jih sicer pred odhodom nervozno iskali. Ne pozabite na obešala. Ta lahko namestite na vrata ali na stene in tako preprečite, da bi jakne in bunde ležale po stanovanju.