Rešitve za vsak žep

Preprosti triki, ki so primerni za vsak dom

Z.F.
23. 10. 2019, 21.30
Deli članek:

Dela nam v naših domovih nikoli ne zmanjka. Kar naprej je treba kaj pospravljati, menjati, čistiti … Za vas smo izbrskali nekaj odličnih trikov, s katerimi boste nadležna opravila hitro opravili.

Dreamstime
Dlake na kavču lahko odstranite z lepilnimi trakovi.

Tudi vas moti, da se ne glede na to, kako pogosto čistite, kako močno drgnete, vodni kamen zmeraj pojavi točno tam, kjer se ne bi smel? Namesto čudovitega curka pa voda prši na vse strani? So dlake vašega hišnega ljubljenčka povsod? Preizkusite naslednje trike.

Vodni kamen

Kljub močnim, smrdečim in nevarnim čistilom je vodni kamen še zmeraj trn v peti številnih. Slovenska voda je trda, zato se apnenec povsod še prehitro nabere. Če imate tudi vi težave z zamašenimi perlatorji, mrežicami v pipah, te odvijte, položite v kozarec in prelijte s kisom. Pustite dobro uro ali dve, dokler kis ne raztopi kamna, nato zgolj operite in ponovno namestite. Če vas motijo bele lise na ročkah za pranje in pipah, te po čiščenju spolirajte z nekaj kapljicami olivnega olja.

Dreamstime
Pustite kisu, da opravi svoje. Nato le še pobrišite z vlažno krpo in spolirajte s kapljico olja.

Deklaracijske nalepke

Ste kupili nov kavni servis, nove kozarce in krožnike? Seveda je na vsakem kosu deklaracijska nalepka, ki jo je treba odstraniti. Ne veste, kako? Za začetek skodelice, kozarce in krožnike operite v pomivalnem stroju pri najvišji temperaturi. Nalepke bodo kar same izginile. Če tudi to ne zaleže, posezite po vsestranskem WD-40, popršite po nalepki in jo le nežno podrgnite. Presenečeni boste, kako hitro se bo odlepila in za seboj ne bo pustila sledi.

Dreamstime
Kozarce z etiketami in deklaracijskimi nalepkami najprej operite v pomivalnem stroju pri najvišji temperaturi.

Dlake hišnih ljubljenčkov

Obožujete svojo kosmato kepico, precej manj pa ste navdušeni nad menjavo dlake v jesenskih mesecih. Ta se znajde povsod – na kavču, preprogi, na tleh, na vašem plašču in sploh črnih hlačah … Nekateri so na dlake precej občutljivi, drugi manj. Še vedno se boste zoper to nadlogo najlažje borili z vsakodnevnim sesanjem. Dlake s kavča ali plašča boste hitro odstranili s pomočjo širokega lepilnega traka, ki ga z lepljivo stranjo nalepite na roko. S preprog pa boste dlake najhitreje odstranili z gumijastimi rokavicami, s katerimi le dobro podrgnite po površini.