Opozorila in nasveti

Napolnimo košaro in brž na bližnjo jaso

T.D.
7. 7. 2019, 12.00
Deli članek:

Topli dnevi nas vabijo na prosto, zato povabimo svojo družino in prijatelje na piknik ter se družimo ob okusni hrani in osvežilni pijači!

Profimedia
Da bo vaš piknik nepozaben, morate poskrbeti za lepo okolje, dobro hrano in izvrstno družbo.

Da bo vaš piknik nepozaben, morate poskrbeti za lepo okolje, dobro hrano in izvrstno družbo. Tri ali štiri dni prej kupite vsa živila, pijačo in druge potrebščine. Dan ali dva pred piknikom pa pripravite hrano. Hrano in pijačo imejte v hladilniku do zadnjega trenutka pred odhodom. Na dan piknika preverite seznam stvari, ki jih je treba vzeti s seboj, in na izbrani kraj pridite kakšno uro pred svojimi gosti, da boste lahko vse pripravili. 

Kakšno pijačo postrežemo

Na pikniku seveda ne smeta manjkati limonada ali ledeni čaj. Sveže metine liste zmečkajte med prsti in jih dajte v skledo vode. Pomešajte, nato pa vodo zamrznite v ledene kocke. Nanje nalijte ledeni čaj ali limonin sok. Kozarce lahko okrasite z metinimi listi ali rezinami sadja. Poskrbite, da bo gostom na voljo dovolj brezalkoholnih pijač. 

Svežina

Hrano shranite v posode s pokrovom, da bo vsebina neprepustno zaprta. Služile vam bodo tudi za serviranje. Ker na pikniku ni hladilnika, morate drugače poskrbeti, da bo hrana ostala sveža, pijača pa hladna. Preden ju daste v hladilno torbo, ju hranite nekaj ur v hladilniku. Uporabite dve hladilni torbi in ju založite z ledom ali ledenimi »pingvini«. V prvi torbi hranite sadje in pijačo, v drugi, ki jo boste manj pogosto odpirali, pa hrano. Obe hladilni torbi napolnite do vrha, tako bo vsebina dlje ostala hladna.

dreamstime
Uporabite dve hladilni torbi in ju založite z ledom ali ledenimi »pingvini«.

Česa ne smete pozabiti

Vedno si že nekaj dni pred piknikom pripravite seznam stvari, ki jih ne smete pozabiti vzeti s seboj. Poleg hladilnih torb s hrano in pijačo ne smete pozabiti pribora, kozarcev in krožnikov. Prav bodo prišla tudi dodatna oblačila, blazine in odeje. Na seznamu naj bodo prav tako odpirač za steklenice, odpirač za pločevinke, vrečke za smeti, oster nož, deska za rezanje, dodatni prtički, papirnate brisače, prti, insekticid, krema za sončenje, baterijska svetilka, torbica s prvo pomočjo. Preden kupite papirnate krožnike, ki so za enkratno uporabo, razmislite o krožnikih in priboru iz trde plastike (melanina). Lahko jih pomivate in uporabite večkrat.