Zanimivosti

Odprte prijave za poletni orkestrski kamp v Ljubljani

Oglasno sporočilo
5. 7. 2019, 10.29
Posodobljeno: 5. 7. 2019, 11.03
Deli članek:

Slovenski nacionalni mladinski orkester mlade glasbenike, stare od 13 do 19 let, vabi na poletni orkestrski kamp, ki bo od 23. do 30. avgusta v Ljubljani.

The European Career Center for Artists Triple Bridge
Odprte so prijave za poletni orkestrski kamp v Ljubljani!

Edini pogoj je, da udeleženci obiskujejo katerokoli glasbeno šolo ali primerljiv program. Zaključni koncert bo 30. avgusta v Križankah v sklopu Ljubljana Festivala skupaj z Vladom Kreslinom. 

Slovenski mladinski orkester je projekt, ki je nastajal vrsto let v različnih predhodnih oblikah, znan je bil tudi kot Mednarodni orkester Ljubljana. V njih so se mladi iz številnih držav kalili pod mentorstvom dirigentke Žive Ploj Peršuh ter drugih domačih in tujih umetnikov in mentorjev s področja klasične glasbe.

Letošnji poletni orkestrski kamp bo dal poudarek tudi povezovanju in sodelovanju z žanrsko raznolikimi glasbenimi ustvarjalci. Udeleženci Slovenskega mladinskega orkestra se bodo na koncertu v Križankah postavili ob bok domačemu ustvarjalcu Vladu Kreslinu. Prekmurski glasbenik je v več desetletjih kariere, najprej v rock zasedbah Horizonti in Martin Krpan, nato z Beltinško bando in Malimi bogovi, postal stalnica na slovenski glasbeni sceni, njegove skladbe pa so ponarodele.

"Stati na odru ob ustvarjalcu s tako kilometrino bo poseben izziv in dodatna vzpodbuda za vse udeležence, da svoje sposobnosti prikažejo v najboljši luči in začutijo raznovrstne možnosti orkestrskega igranja in ustvarjanja v koncertni izkušnji na najvišji ravni", so zapisali organizatorji.

Poletni orkestrski kamp in Slovenski nacionalni mladinski orkester sta projekt evropskega kariernega centra za umetnike Triple Bridge, ki ga s pomočjo programa EU Ustvarjalna Evropa izvaja Kulturno društvo BSA, kot koproducenti pa sodelujejo Festival Ljubljana in Mestna občina Ljubljana ter Pionirski dom - Center za kulturo mladih.

Orkester ni zamišljen kot enkratni projekt, ampak kot konstantno udejanjanje možnosti za razvoj v vrhunskem ustvarjalnem okolju. Cilj je, da bi se mladi slovenski glasbeni talenti postavili ob bok drugim nacionalnim mladinskim orkestrom, ki že leta uspešno delujejo in kalijo mlade profesionalce ter predstavljajo svoje države na najvišji umetniški ravni.

Informacije in prijave so na tej povezavi