KRATKO, A SLADKO

Kam na potep za en dan?

Tea Dečman
30. 6. 2019, 21.35
Deli članek:

Otroka v sebi lahko prebudimo kjerkoli in kadarkoli, še zlasti če nam družbo delajo prav najmlajši. Predstavljamo vam štiri imenitne ideje, kam na enodnevni izlet z otroki.

Dreamstime
Bistvo vseh skupaj preživetih trenutkov ni seštevanje kilometrov ali število obiskanih zanimivosti, ampak da smo skupaj in da nam je lepo.

Enodnevni izleti so sicer lahko izjemno naporni, a izbrali smo nekaj takih izletov, ki so nadvse atraktivni in bodo nad njimi navdušeni otroci. Izbor treh izletov, ki so zakon! Le dobre pol ure vožnje iz Lendave se razprostira jezero, ki mu ni videti ne konca ne kraja. Blatno jezero oziroma Balaton je največje jezero v srednji Evropi in druga najbolj obiskana turistična točka na Madžarskem, ki jo obdajajo številne kolesarske poti in pešpoti, toplice, keramične delavnice, kavarne ter čarde. Kraj ima dolgoletno tradicijo turizma z več deset hoteli, družinskimi penzioni in kampi. Številni med njimi imajo lepo urejena kopališča in ponudbo storitev za dobro počutje.

Dunajski Prater

Če greste na Dunaj z otroki, se obisku parka Prater preprosto ne morete in ne smete izogniti. V parku boste našli zabavo za male in malo večje otroke. Prater je znan predvsem po zabaviščnem parku, polnem adrenalinskih atrakcij. Park ponuja tudi številne možnosti za sprehajanje z vozički, vožnjo s poganjalci, kolesi in ostalimi otroškimi prevoznimi sredstvi, rekreacijo v naravi, tekanje po travnikih, opazovanje rac in metanje kamenčkov v ribnike.

Živali v Zagrebu

Če smo se po ljubljanskem sprehodili že neštetokrat, se lahko zapeljemo do živalskega vrta v Zagrebu. Tam obiskovalci lahko vidijo številne živalske vrste, od sesalcev, ptic, plazilcev, rib do nevretenčarjev z vseh koncev sveta. Živalski vrt sodeluje v številnih programih za zaščito ogroženih živalskih vrst.

Zabava v Italiji

Nad enodnevnim izletom v Gardaland bodo otroci nedvomno navdušeni. Največji zabaviščni park v Italiji blizu Verone ob Gardskem jezeru namreč ponuja obilo zabave in druženja. Park slovi po treh različnih svetovih – adrenalinskem, fantazijskem in pustolovskem, ki jih sestavljajo zabavne atrakcije. Ni vrag, da otroci domov ne bodo odšli polni vtisov, predvsem pa utrujeni od glave do peta.