Zdravje

Kraljica med začimbami: meta!

Oglasno sporočilo
1. 7. 2019, 00.00
Posodobljeno: 11. 8. 2019, 12.23
Deli članek:

Meta je ena od najbolj antioksidantnih začimb, ki jo ob široki ponudbi super hrane in prehranskih dodatkov vse prepogosto prezremo. Vsebuje malo kalorij in veliko vitaminov ter mineralov, odlično pa se dopolnjuje s številnimi napitki in jedmi, zato velja celo za kraljico med začimbami.

Promocijsko gradivo
Pravilno izbrane začimbe kakovostno oplemenitijo prav vsako jed.

Gre za sredozemsko začimbo, ki raste praktično povsod, kjer je dovolj toplo ima zelo značilen vonj in okus ter občutek hladnega delovanja. Meta vsebuje malo kalorij in zelo veliko vitaminov in mineralov za krepitev celotnega imunskega sistema, med katerimi najdemo vitamin A in C, pa tudi kalij, magnezij, kalcij, železo in rozmarinično kislino. Prav slednja predstavlja močen antioksidant, ki preprečuje vnetne procese v telesu in blaži alergijske reakcije. Ima protibolečinski učinek in blagodejno vpliva tudi na prebavila, izločanje žolča in poveča raven dobrega holesterola v krvi. Ker deluje antimikrobno, jo pogosto najdemo celo v zobnih pastah in kozmetičnih pripravkih.

Promocijsko gradivo
Maestro začimbe so že več desetletij navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Pred kratkim se je ta slovita začimba pridružila tudi bogati ponudbi Maestro začimb.

Vrhunska poletna osvežitev s hladilnim učinkom

Je zdravilna in osvežilna ter popestri marsikatero jed in napitek. Dodamo jo različnim jedem, saj se lepo poda s krompirjem, mesom, rižotami in solatami, vsekakor pa so nekaj posebnega poletni ledeni čaji in limonade, ki vsebujejo nekaj žličk njenih posušenih lističev. Meta pijači namreč doda poseben hladilni učinek, ki je v vročih poletnih dneh praktično nepogrešljiv. Podobno velja tudi za doma narejene sadne lučke in jogurtove sladice, ki bodo z dodatkom mete postale še bolj osvežujoče!

arhiv
limonada z meto.jpg

Maestro začimbe so že več desetletij navdih za ustvarjanje v kuhinji. Začimbe, dišavnice in drugi dodatki jedem so neprecenljiva skrivnost vsake gospodinje, saj rojevajo pestrost in bogatost okusa.

Slastne sadne lučke, ki zares osvežijo

Ko vam je vroče in si zaželite prijetne poletne osvežitve, so sladoledi različnih vrst in oblik zagotovo prava izbira za vse generacije – doma narejeni in polni svežega sadja pa so še bolj zdravi. Da jih pripravite, potrebujete le malo domišljije in kuharske spretnosti, priprava pa lahko postane dogodivščina za celotno družino. 

Priprava sadnih lučk je zelo enostavna. Če ste ljubitelji sladkih sladolednih lučk, pri pripravi preprosto posezite po sladkih sadežih ali pa jim dodajte kokosovo vodo. Jagode, borovnice, kivi, maline – vse vrste sadja odlično oplemenitijo okus sladolednih lučk, dodatek mete pa doda osvežilno piko na i. Za pripravo potrebujete le modelčke za izdelavo, v kolikor pa teh nimate, pa si lahko pomagate tudi z navadnimi palčkami in jogurtovimi lončki.

Pisane sadne lučke, ki navdušijo vsakogar

Vrhunska izbira, ki bo navdušila tudi največje izbirčneže, je zagotovo recept pisanih lučk z mešanico različnih vrst sadja. Vse kar potrebujete, je sveže sezonsko sadje različnih barv in okusov, banano za zgostitev sladoledne mešanice, sadni sok in zelišča za oplemenitev okusa.

Dreamstime
Okusne sladoledne lučke bodo poletna ohladitev tako v sivih kot v sončnih dneh.

Sadje preprosto narežete na poljubno veliko kose. Srednje veliko banano pretlačite in jo dodajte mešanici sadja, da povečate volumen zmesi. Nato dodajte sadni sok – vrhunska izbira je sladek pomarančni sok iz ene večje pomaranče, čajno žličko Maestro mete, ki bo poskrbela za osvežujoč okus in po želji tudi žličko ali dve rjavega sladkorja.

Promocijsko gradivo
Bogati ponudbi Maestro začimb se je pridružila meta.

Zmes dobro premešajte in z njo napolnite modelčke za pripravo sadnih lučk. Če teh nimate, preprosto napolnite prazne in čiste jogurtove lončke, na koncu pa vanje dodajte še lesene paličice. Zmes postavite v zamrzovalnik in počakajte, da dodobra zamrzne.