MEGA POLETJE

Počitnice v šotoru - doživetje za otroke

T.D.
30. 6. 2019, 15.31
Deli članek:

Zagotovo bo nekaj posebnega in drugačnega, nedvomno pa boste preživeli kar nekaj ur v naravi. Verjemite, da bo poletje polno novih izzivov in dogodivščin.

Profimediia
Nedvomno boste v kampu doživeli precej več zanimivih dogodivščin, kot bi jih doživeli na hodnikih prestižnega hotela.

Že na začetku je dobro omeniti, da kampiranje ni nujno najcenejši način preživljanja dopusta, temveč lahko od vas zahteva precej več, kot če bi najeli apartma ali plačali sobo v hotelu. Nedvomno pa boste v kampu doživeli precej več zanimivih dogodivščin, kot bi jih doživeli na hodnikih prestižnega hotela.

Izberite primeren kraj

Svetujemo vam, da za kampiranje izberete manj poznane turistične kraje, saj boste tako zagotovo prihranili nekaj evrov. Oglejte si tudi cene zasebnih kampov, ki so praviloma cenejši, vendar ne pozabite raziskati ponudbe in opremljenosti. Seveda pa preverite želje in zahteve vseh ostalih, ki potujejo z vami, saj se lahko takšno dopustovanje hitro spremeni v pravo nočno moro. Oglejte si spletne strani s predstavitvami kampov in avtokampov, preverite ponudbo, cene in komentarje, nikar ne pozabite pobrskati tudi po forumih, na katerih lahko preberete odzive zadovoljnih oziroma nezadovoljnih počitnikarjev.

Kaj pa oprema?

Osnovna oprema, ki jo potrebujete na kampiranju, je nedvomno šotor. Cene šotorov so od nekaj sto do več tisoč evrov, za pomoč in razlago pa se obrnite na izkušenega prodajalca. Če se na kampiranje odpravljate prvič, si šotor morda izposodite in tako presodite, ali je to sploh prava oblika dopustovanja za vas. Ob šotoru sicer ne pozabite na druge najosnovnejše stvari, kot so spalne vreče, stoli, mizica, manjši kuhalnik, različne vrvi, ponjave, klini, pribor. 

Kako je s spanjem?

Spalna vreča je zaželena tudi v vročih poletnih mesecih. Ta naj bo kakovostna, ustrezne velikosti in po možnosti nešumeča. Nikar pa ne pozabite na podlogo, ki bo ublažila trda tla in vam omogočila dober spanec neposredno v naravi. Številni uporabljajo blazine iz pene ali napihljive blazine (turbo maximus), pri čemer se lahko spalna vreča zamenja z udobno odejo in vzglavnikom.