Metoda je res preprosta in vas ne bo udarila po žepu. Pri dieti z vodo je treba upoštevati le dve pravili: pol ure pred vsakim obrokom je treba popiti 450 ml vode, obroki pa naj bodo sestavljeni iz živil, ki vsebujejo veliko tekočine.

450 ml vode je treba popiti pol ure pred vsakim obrokom; to je prvo pravilo diete. 

Voda pospeši presnovo

Telo potrebuje vodo za transport vseh snovi, ki potujejo v telo in iz telesa. Minerale in vitamine iz zaužitih jedi pripelje do celic ter iz njih odplakne nepotrebne in škodljive izločke. Če vode ni dovolj, nastaja škodljiv zastoj in med drugim se kopičijo maščobne celice. Koliko vode v resnici potrebuje vaše telo, vam pove preprosta formula: vaša teža, izražena v kilogramih, x 40 ml = dnevna potreba po vodi. Primer: če tehtate 70 kilogramov, potrebujete 2,8 litra vode na dan (70 x 40 ml = 2800 ml = 2,8 l).

Napolni želodec in prežene napade lakote

Voda je tako rekoč brezplačna in ne vsebuje kalorij, a odlično napolni želodec in prežene lakoto. Če pol ure pred obrokom popijete dva kozarca vode, boste kasneje zaužili manj. Učinek je še boljši, če tudi jeste živila, bogata z vodo. Že kozarec vode aktivira hormon po imenu motilin, ki je znan tudi kot hormon sitosti. Ta krepi v črevesju peristaltične valove in pospešuje izločanje blata. Več vode popijemo, več hormona se izloči.

Kar naenkrat postanemo lačni in začutimo željo po sladkem. Energijo, ki nam jo na hitro da tablica čokolade, bi nam brez ene same kalorije priskrbel kozarec vode.

Kako deluje dieta z vodo

Dieta obljublja, da boste v sedmih dneh izgubili tudi do deset kilogramov, če se boste držali preprostih pravil ... Pol ure pred vsakim obrokom popijte 450 ml vode. Vaši dnevni obroki naj bodo sestavljeni iz živil, bogatih z vodo. Pojejte: 200 g sadja za zajtrk (najboljše so melone, grenivke in pomaranče), 125 g mlečnih izdelkov in sadež ali 70 g jagodičevja za dopoldansko malico, 200 g zelenjave kot prilogo pri kosilu, 125 g mlečnih izdelkov in 70 g surove zelenjave za popoldansko malico ter 150 g surove zelenjave kot prilogo pri večerji. Med obroki lahko pijete vodo in nesladkane zeliščne čaje. Z jedilnika črtajte sladice, kavo in pravi čaj.