Sprejem

Zmagovalca šova Mali šef Slovenije: "Ko bova velika, bova odprla restavracijo!"

Eva Jandl
5. 6. 2019, 20.30
Deli članek:

Lan in Žak Verko sta si prikuhala naziv mali šef Slovenije s svojim gratiniranim piščančjim ragujem. Ob prihodu v šolo sta doživela neverjeten sprejem.

POP TV
Brata Žak in Lan sta ob velikem sprejemu v svoji osnovni šoli ostala skoraj brez besed od presenečenja.

Tik pred začetkom šolskih počitnic se je iztekel še en kuharski resničnostni šov, v katerem so kuhali otroci. Zmagala sta brata Lan in Žan Verko iz OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica in svoji šoli priborila denarno nagrado 10 tisoč evrov, ki jih bodo porabili za nakup zunanjih igral in prenovo učilnic, ter naziv mali šef Slovenije. Šola bo denar namenila prenovi igral in učilnic. Presenečenje pa sta doživela, ko sta prišla v šolo, kjer ju čakal bučen sprejem sovrstnikov in učiteljev. Čestital jima je tudi razrednik in vodja podružnične šole Primož Rajh. Ta je fanta pohvalil, da že ves čas kažeta razne talente, od dobrega kuhanja do dobrega igranja nogometa, Lan tudi lepo poje. »Vedno znova presenečata, sta pozitivno naravnana, tudi na njuno gesto, da sta nasprotnikoma dovolila po sestavino, sem bil izjemno ponosen. Šov je prav skozi te drobce dal sporočilo mladim, kaj je bistvo vsega – medsebojna pomoč,« pravi.

Počitnice- za kuhanje

Lan je že po koncu finalne oddaje povedal, da odhaja na srednjo gostinsko šolo, medtem ko se je Žan vpisal na srednjo strojno šolo v Maribor. Kljub vsemu sta povedala: »Nisva vedela, da tako dobro funkcionirava skupaj, vidi se, da se dobro poznava, in super, da sva se prijavila na ta šov, saj sicer tega ne bi vedela. No, mogoče pa nekoč, ko odrasteva, skupaj odpreva restavracijo!« Brata, ki si rada pripravita »pohane šnicle« in rižote, se najbolj veselita počitnic, ki jih bosta preživela malce na morju in malce doma. In kaj bosta počela te počitnice? »Kuhala,« pravita v en glas.

POP TV
Prva, ki sta si priborila naziv mali šef Slovenije, Lan in Žak Verko.