Zaključek

Ljubljanski bombarder odločil o zmagovalcu

J.P.
3. 6. 2019, 14.44
Posodobljeno: 3. 6. 2019, 16.10
Deli članek:

V Podčetrtku se je odvilo 6. in zadnje kolo slovenske boksarske lige.

Osebni arhiv
Gregor Škrjanec, Mladen Frljić in Mitja Bagarič

Črta je potegnjena, izkupiček znan. Tekmovalci ljubljanskega Boksarskega kluba Chagi, kjer ima prvo in zadnjo besedo trener Mladen Frljić, so v letošnji sezoni zbrali deset zmag in en sam poraz. Največji del sta prispevala Gregor Škrjanec in Mitja Bagarič, katerima je sodnik po vsaki od štirih zmag roko dvignil v zrak. Tako Škrjanec kot Bagarič sta se v soboto v Podčetrtku borila v eni težnosti kategoriji višje, kot pa ji sicer pripadata: Škrjanec v kategoriji nad 91 kilogramov, Bagarič pa v tisti do 81 kilogramov.

"Kot klub smo imeli najboljšo statistiko," je po zaključku tekmovalnega dela povedal Škrjenec, znan tudi kot Ljubljanski bombarder, in se zahvalil sponzorjem BTC City,  Obeliks Varovanja, Tektonik kraft pivovarne in Avto Lesce.

Osebni arhiv
Rado in Gregor Škrjanec, Mladen Frljić ter Mitja Bagarič

28-letni Ljubljančan je s svojo zmago odločil "zmagovalca lige" med klubi. "Z mojo zmago je ljubljanski klub Golden Gloves Gym premagal BK Ring Ptuj in osvojil klubski naslov v tej ligi," je dejal in dodal, da se je njegov klubski kolega Bagarič res dobro odrezal in s svojo borbo "presenetil vse".

Proti Sočiju

Škrjanec se že ta vikend vrača v Podčetrtek, kjer bo potekal turnir Slovenia Open, organizira ga Boksarska zveza Slovenije. Nato sledijo priprave na svetovno prvenstvo, ki bo septembra v ruskem Sočiju.