Ker ima Tanja rada družbo, večino prijateljic pa ima v Ljubljani, je ustanovila Facebook skupino Vozičkanje na Obali. Prvega srečanja so se udeležile štiri, drugega pa že 20 mamic. Trenutno je v skupini, katere namen je druženje, popestritev porodniške in izmenjava izkušenj, 240 članic, postale pa so že tudi prava atrakcija Obale.

Vozičkanje na Obali4
A.G.
Odziv je bil velik. Zbralo se je 80 mamic.

Ker je večina mamic letošnji materinski dan prvič doživela kot mama, jih je želela Tanja, skupaj z mamico Tino Ključ, presenetiti. Kar 80 mamic se je odzvalo njunemu povabilu in tako so iz središča Kopra v spremstvu policije odpravile v Kavarno Aurora Media Bar. Tam so jih prijazno pogostili, pričakala pa so jih tudi darila presenečenja, ki so jih prispevali Media24, Novice Svet24, Kozmetika Farmasi, Nepremičnine Tanal in Tosama.

Radio Aktual je vse mamice obdaroval z vrtnicami in poskrbel za glasbeno poslastico z gostoma Manco Špik in Isaacom Palmo, otroke pa sta zabavala maskoti Aktualko in Čili.

Vozičkanje na Obali5
A.G.
Naša maskota Čili v družbi aktualovca Grege Javornik in Aktualkota.

Presenečenje je več kot uspelo, saj so vse mamice v en glas zatrjevale, da jim bo ta materinski dan vsekakor ostal v najlepšem spominu.

Vozičkanje na Obali11
A.G.
Skupino Vozičkanje na Obali je ustanovila Tanja Vidic Goršak (na sredini). Na fotografiji v družbi Alenke Odlazek iz Media bara Aurora in Grege Javornika.

Vozičkanje na Obali16
A.G.
Mamice sta presenetila Manca Špik in Isaac Palma.